Aangeboden door GuHRu HR-Consultants

Branded Content Regio

MKB centraal bij samenwerking Brusse&Masselink, de Twentse Advocaten en GUHRU HR-Consultants

Brusse & Masselink, de Twentse Advocaten en GuHRu HR-Consultants gaan samenwerken. Met de samenwerking gaan zij zich richten op het MKB en deze groep ondernemers ondersteunen met alles wat met hun bedrijfsfundament, personeelsbeleid, ziekteverzuimmanagement en wet- en regelgeving te maken heeft, aldus Claudia Westerink van GuHRu.

GUHRU HR-consultants | Foto: Petra Kroeze 9 juli 2019

Masselink brusse twentse advocaten guhru hr consultants mkb ondernemen

De afgelopen jaren werd er al op incidentele basis prettig samengewerkt. Vanaf heden zal dit verder geïntensiveerd worden door de dienstverlening van beide bedrijven over en weer uit te dragen en te versterken. Op deze samenwerking werd tijdens een gezamenlijke lunch geproost, waarbij iedereen met elkaar kon kennismaken.

Brandjes blussen

“Bij veel bedrijven die bij ons binnenkomen beginnen we met brandjes blussen; veelal is er dan het één en ander uit de hand gelopen. Dit lossen we dan natuurlijk zo snel mogelijk op. Is de acute problematiek voorbij? Dan wordt er bij voorkeur gestart met een juridische TOPscan en een HR Quick Scan. Zo krijgen we een goed beeld van de onderneming,'' zegt Claudia Westerink van GuHRu.

Sebastiaan Masselink (Brusse & Masselink, de Twentse Advocaten): “Dan weet de ondernemer hoe hij ervoor staat. Denk aan alle juridische documenten die de ondernemer op orde dient te hebben: van de algemene voorwaarden, arbeidsovereenkomsten, personeelsreglementen et cetera.” Frans van Rooijen (GuHRu) vult aan: “En denk ook bijvoorbeeld aan de opbouw van het personeelsbestand, verzuimmanagement en dossiervorming. We kijken breed, want de basis van je onderneming moet goed zijn: van leveringsvoorwaarden tot en met de strategie. Welke kant gaat je onderneming op? Welke vertaalslag volgt hierop voor het personeelsbeleid?” Dit alles om problemen in de toekomst te voorkomen.

Het begeleiden van zieke medewerkers is ook een vast item. “Daar wordt een ondernemer vaak geconfronteerd met hoge kosten. Allemaal zaken waar je als ondernemer rekening mee moet houden, maar ze hebben vaak niets te maken met de corebusiness. Wij leveren maatwerk en ontzorgen de ondernemer indien gewenst geheel; het is ónze corebusiness wél,” aldus Claudia Westerink.

De aanpak

Zowel Brusse & Masselink, de Twentse Advocaten als GuHRu HR-consultants zijn nuchter, no-nonsense en laagdrempelig. Sebastiaan Masselink: “Weten waar je aan toe bent, dat vinden we belangrijk”. Beide hebben van oplossingsgericht werken een kwaliteitsnorm gemaakt. “We verdiepen ons in het bedrijf en de branche van de klant waardoor we precies weten waarover we het hebben. Wij zijn zelf ondernemers en denken met de ondernemer mee. We pakken problemen aan, leveren exact die bijdrage die nodig is en doen recht aan wat al goed op orde is”.

Uitbreiding vestigingen in Twente

Naast vestigingen in Almelo en Tubbergen, heeft Brusse & Masselink, de Twentse Advocaten ook een vestiging in Oldenzaal. GuHRu is gehuisvest in Enter. Met de beklonken samenwerking wordt in de toekomst wederzijds gebruik gemaakt van elkaars kennis en kunde.