Nieuws Regio

Burnside Cablepark in Emst: Van barak naar paviljoen

De barakken zijn weg en hebben plaatsgemaakt voor een luxe paviljoen in Emst, schrijft De Stentor. Precies op tijd voor de start van het nieuwe seizoen. Burnside Cablepark is helemaal toekomstbestendig.

Marco Gruben | Foto: Pim Velthuizen 11 mei 2018

Burnside Cablepark Emst Herm Golbach

Van pakweg honderd vierkante meter oppervlak is het 'strandhuis' van het cablepark gegroeid naar ruim 250 vierkante meter. Ruime, hagelnieuwe kleedkamers en toiletgroepen. Geen minibar annex snackbar meer, maar een comfortabel restaurant met een echte keuken, een luxe bar en voldoende ruimte om te lounchen. Een groter terras waar sporters kunnen chillen en met hun natte pakken kunnen uitdruppelen. En zelfs plek voor een ski- en wakeboardshop.

Alles in een karakteristieke stijl opgetrokken en opgetuigd. Meer dan ooit kan de waterskibaan de gasten bieden wat ze willen: chilling en sportieve uitdaging. Industriële elementen zijn slim gecombineerd met beachclub-stijl. Met vier grote, dubbele, overheaddeuren van glas als hét pronkstuk. Ze zorgen ervoor dat het restaurant met mooi weer in een handomdraai wordt omgetoverd tot een mega-terras, maar met fris weer blijft de koude wind buiten en de warmte binnen.

Lees ook: Strandtenteigenaar van Blue Lagoon in Scheveningen heeft branie terug

Eindelijk

Kortom, Burnside Cablepark is, na jaren wachten en werken, eindelijk het strandpaviljoen waar de eigenaar al zo lang naar smachtte. Herm Golbach (55), die de 'zaak' 2010 officieel overnam, is in zijn sas. ,,In 2013 mochten we in principe al uitbreiden, maar door de wens van wellnessresort De Veluwse Bron voor een ontbijthotel, liet alles door bezwaarprocedures langer op zich wachten."

Omwonenden waren fel gekant tegen de komst van het hotel, waardoor ook Burnside op goedkeuring moest wachten. Beide liggen namelijk in natuurgebied Kievitsveld. ,,Volgens mij betroffen de bezwaren niet direct onze plannen", zegt Golbach.

Lees ook: Nieuwe eigenaars investeren flink in Helvoirts Hotel Guldenberg

Mooi op tijd

Waar van het ontbijthotel nog geen spoor is te bekennen, is de nieuwbouw van Burnside klaar. Mooi op tijd voor het nieuwe seizoen. Medewerkers van het seizoensbedrijf werkten in de herfst- en wintermaanden hard aan het nieuwe paviljoen. Golbach: ,,Mensen hoeven nu niet meer met een lekkend pak door het restaurant. Aan goede, volwaardige ruimtes heeft het ons jaren ontbroken.

Het is precies geworden wat we voor ogen hadden. Het pand is helemaal gebouwd met larikshout van bomen uit bossen uit deze buurt. Het moest een beetje de vrijbuiter-uitstraling van stoere, ietwat ruige avonturiers behouden en dat is goed gelukt. Tevens houdt het de warmte die van ons bekend is."

Vanaf deze maand is Burnside Cablepark dagelijks open.