Advertorial van WSP Rijnmond

Advertorial Regio

De beste match door nieuwe blik op de arbeidsmarkt

Als werkgever is het soms lastig om goede kandidaten voor uw openstaande vacatures te vinden. WSP Rijnmond helpt u aan de juiste mensen, door anders naar de markt te kijken.

Willemijn Sneep en Frank Roos 21 januari 2019

WSPR De Ondernemer

Als werkgever is het soms lastig om goede kandidaten voor uw openstaande vacatures te vinden. WSP Rijnmond helpt u aan de juiste mensen, door anders naar de markt te kijken.

De arbeidsmarkt trekt aan en dat maakt het voor werkgevers steeds lastiger om passende kandidaten te vinden. Tegelijkertijd dreigen kwetsbare groepen van de beroepsbevolking buiten de markt te vallen. Door flexibilisering, vergrijzing en digitalisering, bijvoorbeeld. Daarom is het nu belangrijker dan ooit om op een andere manier naar arbeid en de arbeidsmarkt te kijken.

WSP Rijnmond helpt u hierbij. Wij helpen werkzoekenden aan werk. En we helpen u aan de juiste mensen voor uw organisatie. Onze mensen vormen een diverse groep: ze zijn recent hun baan kwijtgeraakt, of hebben al langer een uitkering. Soms hebben ze een beperking die vraagt om wat aanpassingen. Of hebben ze niet de juiste kwalificaties voor het werk dat het liefst willen doen. Eén ding hebben ze gemeen: ze willen heel graag aan de slag!

Met deze mensen krijgt u niet alleen zeer gemotiveerd personeel, maar levert u ook een belangrijke maatschappelijke bijdrage. Ook gelden er interessante financiële voordelen en subsidies als u een kandidaat met een uitkering of arbeidsbeperking in dienst neemt.

Hoe werkt het?

U krijgt één contactpersoon die met u de competenties, werkervaring en opleidingsniveau op een rij zet. Wij selecteren dan uit ons bestand een kandidaat die precies past bij uw onderneming. Zijn er aanvullende vaardigheden nodig? Dan maken we samen een passend leerwerktraject. Is de perfecte match gemaakt? Ook daarna kunt rekenen op intensieve coaching van onze kant.

Wil u ook met een nieuwe blik naar de arbeidsmarkt kijken? WSP Rijnmond helpt u kosteloos met de werving en selectie van medewerkers en de invulling van uw MVO-beleid. En met advies over de financiële voordelen en subsidieregelingen. Neem contact op met onze accountmanagers via wsprijnmond.nl, info@wsprijnmond.nl of 010-7008989.

Tekort aan gediplomeerde beveiligers? Securitas creëert mogelijkheden!

Binnen de beveiligingssector heerst een enorm tekort aan gediplomeerd personeel. Voor Securitas was dit lange tijd een probleem. In samenwerking met WSP Rijnmond vonden zij een creatieve oplossing. Het bedrijf bood 22 werkzoekenden zonder opleiding, een MBO-diploma én een baan als beveiliger.

Want waarom blijven zoeken in een oververhitte markt, als er meer dan genoeg gemotiveerde mensen zijn? Mensen die graag aan de slag willen, alleen niet de juiste kwalificaties hebben om makkelijk nieuw werk te vinden. Securitas zag deze mogelijkheden.

Samen met het Rotterdamse Zadkine College en WSP Rijnmond kregen 22 werkzoekenden zonder startkwalificatie de mogelijkheid om een MBO2 diploma te halen. Daarnaast gingen ze direct aan de slag bij het bedrijf als beveiliger in opleiding. Zo waren ze vanaf de start, in september 2018, gelijk niet meer afhankelijk van een uitkering.

Securitas biedt begeleiding op de werkplekken en via WSP Rijnmond hebben werkgever en de nieuwe werknemers hulp van een jobcoach. Alles om de kans van het behalen van de opleiding zo groot mogelijk te maken.

Een prachtige win-win-situatie. Het beveiligingsbedrijf heeft 22 nieuwe, gemotiveerde werknemers in een branche waar personeel een schaars goed is. De jonge beveiligers hebben een jaar later een baan en hun MBO-diploma. En voldoende bagage voor een lange carrière bij Securitas.

Lees meer over deze case op: www.wsprijnmond.nl