Nieuws Regio

De jeugd heeft de toekomst

Braakhuis Metaaltechniek wilde de doorlooptijd tussen bestelling en levering van onderdelen verkorten. Logisch, de technologische ontwikkelingen en verwachtingen van klanten zijn nauwelijks bij te benen. Maar: hoe?

Roy Kolkman | Foto: Pexels 15 juli 2019

Jeugd toekomst branded stuk

De slimme oplossing bleek zoals zo vaak dicht bij huis: Jaap, student. We mogen ons gelukkig prijzen met de aanwezigheid van zoveel talent en kennis hier in de regio. Ondernemers in de regio hebben dit talent op alle opleidingsniveaus zo hard nodig om bij te blijven in de technologische ontwikkeling en te (blijven) groeien. Veel bedrijven focussen zich bij de werving op afgestudeerd talent. Maar ook tijdens hun studie kunnen studenten al veel betekenen voor bedrijven.

Niet innoveren is ondenkbaar geworden en om innovaties te versnellen heb je frisse blikken nodig. Maar, hoor ik ondernemers dan vaak verzuchten: waar begin je de zoektocht? Welke opleidingsrichting, welk jaar, bachelor of master? Hoe kom je in contact met de studenten? Novel-T, de aanjager van innovatieve business in Twente met een sterke connectie met UT en Saxion, heeft daar iets op gevonden en noemt het SMART: een ideaal startpunt voor het koppelen van studenten op innovatieprojecten van het regionale bedrijfsleven. In de vorm van studiegerelateerde projecten, in een challenge of in kennisintensieve bijbanen.

SMART is begonnen vanuit de Science Shop Twente en heeft jarenlang expertise opgebouwd in het koppelen van diverse innovatievragen aan studenten of aan kennis binnen en buiten de instellingen. Daarbij maken we gebruik van bestaande initiatieven uit de regio, zoals Smart Solutions van Saxion en het career center van de Universiteit Twente. SMART kent de ingangen bij de faculteiten, lectoraten en opleidingen en kan de vraag van opdrachtgevers goed vertalen naar concrete, afgebakende projecten.

Toekomstige business

De jeugd heeft de toekomst, ook als het om business gaat. Een student brengt je ideeën waar je zelf nog niet aan had gedacht, brengt actuele kennis van technologie, een frisse blik op bestaande processen en op je toekomstige business. Jonge mensen brengen bovendien een flinke dosis nieuwe energie in je bedrijf. Door studenten zoals Jaap uit te dagen op een gaaf project, speel je je in de kijker van een rijk potentieel aan toekomstige medewerkers. Laat je inspireren door de vlog die Braakhuis en Jaap maakten en kom maar op met je innovatievragen.

Roy Kolkman is Manager Knowledge & Technology Transfer bij Team Novel-T SMART. Kijk voor de vlog en meer informatie: novelt.com/smart