Nieuws Regio

De kledingmake-over van een ondernemer

Roy Kolmschot heeft een interimmanagementbureau. Normaal kleedt hij zich sportief, maar voor zakelijke afspraken haalt hij doorgaans een pak uit de kast. Welk kledingadvies krijgt hij van Teun de Lange van Van Lange Mode in Breda? 'De beste kleur voor jou is grijs.'

PETER DE JONG | De Ondernemer i.s.m. Van Lange Mode | foto Rene Schotanus 10 oktober 2017

Makeover NA

De Bredase ondernemer Roy Kolmschot (49) komt regelmatig bij Van Lange Mode aan de Wilhelminastraat in Breda. Zijn onderneming zit vlak bij de modezaak voor dames en heren. Kolmschot is in het dagelijkse leven directeur van Bekwaam InterimManagement.

Make-over

Deze ochtend is hij casual gekleed in jeans, een overhemd en een jack. Maar hij heeft natuurlijk regelmatig afspraken waarvoor hij een kostuum aan doet. En daarom brengt de ondernemer een bezoek aan Van Lange Mode. Eigenaar Teun van Lange is al 25 jaar actief in de mode. ,,Ik vertegenwoordig de vierde generatie van onze familie in de textiel. Mijn vader had een kledingzaak in Oudenbosch en later in Zevenbergen. Mijn ouders hebben het mogelijk gemaakt hier een eigen zaak te beginnen. We zijn drie maanden zelf aan het verbouwen geweest."

Lees ook: Dit Twentse familiebedrijf verdient bakken met geld aan afval

Resultaat

Het resultaat mag er zijn: een prachtig oud pand met een sfeervolle inrichting. De winkel meet 400 vierkante meter, verdeeld over diverse verdiepingen. De ervaren Van Lange kijkt even naar Roy Kolmschot. ,,De beste kleur voor een kostuum voor jou is grijs." En tegen de verslaggever: ,,Als je eerlijk en goed advies geeft, komen klanten bij je terug". Er is keuze uit vele merken en prijsklassen; het kostuum voor Kolmschot wordt een Canali. ,,We zijn gespecialiseerd in tussenmaten", legt Van Lange uit. ,,Gewone maten zijn iets langer, maar door een korter kostuum staat vaak pittiger. Dat geeft een vlottere uitstraling en ziet er eleganter uit."

Zakelijke uitstraling

Kolmschot ziet dat ook meteen voor de spiegel. ,,Ik koos altijd vooral sportieve kleding. En als ik een kostuum kocht, moest dat altijd langer zijn en op de schoen vallen. Maar dit ziet er inderdaad pittiger uit", zegt hij, tevreden in de spiegel kijkend. Zeker met fraaie schoenen van het merk Santoni eronder. Een stijlvol Eton-overhemd en een stropdas van Canali geven Kolmschot een vlotte, maar ook zakelijke uitstraling. De ondernemer is dan ook zeer tevreden. ,,Het zit lekker en voelt goed. Ik ben er echt blij mee. Wat de omgang met klanten betreft, ben ik liever over- dan underdressed. Dit voelt precies goed."