Nieuws Regio

Deze autodealer ziet veel bedrijven anticiperen op de komende uitstootregels

De CO2-uitstoot moet van de EU in 2050 met zo'n 80 tot 90 procent zijn teruggedrongen. Niet vreemd dat de autowereld zich vol stort op elektrisch rijden. Zo ook Leendert van den Born Autogroep.

WILLEM DE VOLDER | De Ondernemer i.s.m. Leendert van den Born Autogroep 5 januari 2018

Vanden Bornelektrisch1

Rachid Lezaar van Nissan-dealer Leendert van den Born ziet veel bedrijven anticiperen op de komende uitstootregels. Veel gemeenten en nutsbedrijven zetten al de stap naar elektrisch vervoer. Volgens Lezaar is het tijd voor research. ,,Doe onderzoek naar haalbaarheid, formuleer scenario's voor elektrisch rijden en vergroot daardoor de implementatiekans."

Nissan heeft een voorsprong met de personenauto Leaf en de e-NV200, de eerste volledig elektrische bedrijfswagen. De e-NV200 heeft een actieradius van 280 kilometer (volgens de standaardtestrit die gebruikt wordt bij de typegoedkeuring van voertuigen, de NEDC).

Lees ook: Nissan- en Kia-dealer Leendert van den Born vernieuwt

Comfort

Met de e-NV200 verwacht de accountmanager van Leendert van den Born Autogroep een ideale vorm van transport voor bedrijven en instellingen in huis te hebben. De Nissan is compact, wendbaar, biedt veel comfort en ruimte aan twee europallets. Het laadvermogen bedraagt maximaal 795 kilogram en opladen tot 80 procent kan met de snellader in minimaal twintig minuten. Lezaar: ,,Bedrijven moeten nu gaan nadenken over e-mobility.''