Aangeboden door ONVZ

Branded Content Regio

Dimensio Verpakkingen is Het Vitaalste Bedrijf van Flevoland

Dimensio Verpakkingen uit Almere is dit jaar uitgeroepen tot Het Vitaalste Bedrijf van de provincie Flevoland. Meervoudig olympisch zwemkampioen Pieter van den Hoogenband overhandigde de prestigieuze prijs maandag aan operationeel directeur Erno Keizer en eigenaar Caspar Jacobs.

Redactie 23 oktober 2018

Vitaalste bedrijf 2

Volgens jurylid Van den Hoogenband investeert het bedrijf van alle deelnemende bedrijven in de provincie het meest in het vitaal houden van zijn medewerkers.

Marathon in New York
Dimensio biedt een breed assortiment aan verpakkingen: van plastic zakken tot kartonnen dozen en kledinghoezen. Bij het bedrijf werken dertig mensen. Gezondheid loopt als een rode draad door het hele bedrijf: zo is roken uit den boze, mag binnenkort ook niet meer buiten op het terrein gerookt worden en biedt Dimensio verschillende methoden aan om met roken te stoppen, zoals accupunctuur en anti-rooktraining.

Ook gaat een team op kosten van het bedrijf naar New York om daar de marathon te lopen. Iedereen mag mee, wel is er een voorwaarde: iedereen moet de marathon uitlopen (tenzij iemand een blessure krijgt). Verder mag er voor en na kantooruren kosteloos worden gesport en zijn deskbikes aangeschaft. Waar mogelijk kunnen mensen thuiswerken en medewerkers worden gestimuleerd om gezond te eten. Mensen met overgewicht kunnen gebruikmaken van een afvalprogramma.

25 Meterbad
“Het winnen van de prijs overvalt ons een beetje,” zegt Erno Keizer. “Ook omdat we nooit zo te koop lopen met ons vitaliteitsbeleid. We doen dit allemaal uit intrinsieke motivatie. Wat mooi is om te zien, is dat door samen activiteiten te ondernemen – of dat nu in de fitnessruimte is, of bijvoorbeeld in de speelkamer met de voetbal- en tafeltennistafel – er ook veel meer begrip voor elkaar ontstaat. Ook zie je dat ons ziekteverzuim flink is gedaald. Maar dat was nooit onze insteek, we vinden het gewoon leuk om te doen. We zijn nu bezig met de bouw van een nieuw kantoorpand. Daarin willen we, naast een professionele fitnessruimte, een 25 meterbad laten bouwen. Goed voor de werknemers, maar ook vanwege de warmte- en koudeopslag. Bij ons staan tenslotte alle soorten duurzaamheid centraal.”

Prijsuitreiking Het Vitaalste Bedrijf: Meld je aan!

De kersverse regiowinnaar neemt het aan het einde van het jaar op tegen de winnaars van de andere provincies. De prijs voor Het Vitaalste Bedrijf van Nederland wordt op 19 november uitgereikt in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Wil je erbij zijn? Reserveer hier je stoel.

De verkiezing van Het Vitaalste Bedrijf is een initiatief van ONVZ en MKB-Nederland. De prijs wordt voor het zesde achtereenvolgende jaar uitgereikt. Werknemers die lekkerder in hun vel zitten, presteren beter en zijn langer inzetbaar. Vitale bedrijven zijn dus van groot belang voor de economie van Nederland. ONVZ en MKB-Nederland stimuleren ondernemers daarom te investeren in de duurzame inzetbaarheid van hun medewerkers.