Advertorial van nlgroeit

Advertorial Regio

Dit is het groeigeheim van Faizal Siddiqui (CruiseReizen.nl)

Verschillende groeifases van je bedrijf vragen om verschillende mentoren. Faizal Siddiqui, eigenaar van het groeibedrijf CruiseReizen.nl helpt via nlgroeit andere ondernemers en heeft zelf ook een mentor via nlgroeit.

Vincent Krijtenburg | Foto: Cruisereizen.nl 13 december 2018

Faizal Siddiqui Cruise Reizen nl

“Het kan handig zijn om op verschillende momenten verschillende mentoren te hebben. Want elke mentor heeft zijn eigen specialisme en ervaring in een bepaald onderwerp”, zegt Siddiqui. “Als ik op een bepaald moment meer wil leren over e-commerce of interne strategie dan heb ik veel baat bij Pieter Zwart als mentor. Als ik vragen heb over bijvoorbeeld politieke kwesties, dan zou ik eerder naar iemand anders toe gaan die daar meer ervaring mee heeft”, zegt de ondernemer die via nlgroeit werd gekoppeld aan de Coolblue-topman Pieter Zwart.

Goede match

Zoals Coolblue het juiste elektronicaproduct bij de klant wil vinden, gaan ze bij CruiseReizen.nl op zoek naar een juiste match tussen vakantieganger en rederij. “Daarbij kijken we bijvoorbeeld naar de leeftijd en het budget van de klant. Door de juiste vragen te stellen, zorgen we ervoor dat de juiste matches gemaakt worden. Met succes, want ongeveer 70 tot 80 procent van de mensen die meegaat op een cruise, boekt binnen 48 maanden na hun reis weer via ons”, zegt Siddiqui trots. CruiseReizen.nl werkt wereldwijd samen met een groot aantal rederijen. Onder meer AIDA Cruises, Disney Cruise Line, Holland America Line (HAL), Norwegian Cruise Line (NCL) en Costa Cruises.

Lees ook: Kees de Jong: Groeiondernemers werken aan zichzelf

Groei

Het Rotterdamse bedrijf groeit als kool. In het eerste jaar was de omzet 250.000 euro. De jaren daarop werd een omzet behaald van 2,5 miljoen euro en 7,1 miljoen euro. Dit jaar overstijgt de omzet de 14 miljoen euro. Het groeigeheim is volgens Siddiqui niet zo ingewikkeld. “Nothing is rocket science, except rocket science”, is een lijfspreuk van hem. Volgend jaar gaat CruiseReizen.nl de Belgische markt bestormen. Volgens de oprichters van het bedrijf is die markt vergelijkbaar met de Nederlandse, en biedt deze markt nog veel kansen. Later volgen Duitsland en Engeland.

Gouden driehoek

Zijn ambities drukt Siddiqui niet graag uit in geld, maar in succes. “We gaan voor goud en willen de allerbeste en de allergrootste worden. Het is zoals de olympische spelen waar elke topsporter voor goud gaat”, zegt hij. Om dat succes te bereiken gebruikt hij een spreekwoordelijke gouden driehoek, waarin klanten, collega's en leveranciers centraal staan. “Als je de klant heel erg happy maakt dan komt deze weer bij je terug. Als je collega's blij zijn dan stralen ze dat uit naar de klant. Door helder en transparant te communiceren weten de collega's ook waar je met het bedrijf naartoe wil. Leveranciers worden vaak over het hoofd gezien, maar zijn net zo belangrijk als collega's. Ze zijn het verlengstuk van je bedrijf.”

Lees ook: Hoe een wereldreis Stan Verhoeven (Etrias) nieuwe inzichten gaf

Klanttevredenheid

Dankzij nieuwe en terugkerende klanten laat Siddiqui zijn bedrijf groeien. “Het tevreden maken en houden van je klanten begint met het zorgen dat simpele dingen geregeld zijn. Als een klant belt dan krijgt hij of zij altijd direct iemand aan de telefoon zonder wachtrij. We hebben ook de ruimste openingstijden van de hele branche. We zijn 365 dagen per jaar bereikbaar en zelfs als je op zondagavond om zeven uur iemand wil spreken, dan zijn wij de enige die open zijn”, zegt Siddiqui over zijn strategie. Als mentor van nlgroeit deelt hij zijn kennis en ervaring op het gebied van klantgericht graag met andere groeiondernemers.

nlgroeit is een publiek-private samenwerking. Bij nlgroeit werken overheid en ondernemers samen om groeiende bedrijven te laten doorgroeien. En zo de Nederlandse economie te versterken. nlgroeit helpt ondernemers met bedrijven tussen de 1 en 100 miljoen omzet groeien door events, peer-learning, webinars, expertsessies en het matchen met mentoren die al een paar stappen verder zijn. Download de whitepaper 'Welke ondernemer is niet groot geworden met een mentor?' en lees hoe een mentor van nlgroeit jou kan helpen bij de groei van je bedrijf.