Advertorial van Dockwize

Advertorial Regio

Dockwize synoniem voor innovatief en ondernemend Zeeland

Dockwize is het nieuwe koepelmerk voor innovatief en ondernemend Zeeland. De organisatie die mensen dichter bij elkaar brengt en startups laat uitgroeien tot succesvolle ondernemingen.

TIMO VAN DE KASTEELE 21 september 2018

Dockwize kenniswerf DOK41

Kenniswerf en DOK41 gaan voortaan door het leven als Dockwize, een nieuwe organisatie, die het grootser aanpakt voor heel Zeeland. Ontwikkelingsmaatschappij Economische Impuls Zeeland en kennisinstelling HZ University of Applied Sciences blijven betrokken.

Dat de complete dienstverlening nu onder een organisatie valt, maakt communiceren naar de buitenwereld een stuk makkelijker, zegt directeur Matthijs Lugtenburg. "Het nieuwe merk past beter bij de ambities van de organisatie."

Een van de pareltjes

Dockwize zet in op innovatie en groei van ondernemers. Ambitie en schaalbaarheid zijn de sleutels tot succes. Lugtenburg: 'Led-fabrikant Illuxtron International in Ritthem is een mooi voorbeeld. Daar werkt nu 35 man. Het is een van de pareltjes die onder onze paraplu zijn gestart. Net als internetbureaus Elloro en Yisual, twee toonaangevende startups."

Die startups krijgen onderdak in het voormalige PZEM gebouw in Vlissingen, waar plaats is voor 40 bedrijven. "We zetten volop in op innovatie en groei", zegt Lugtenburg. Meest recente toevoeging in de dienstverlening zijn de startup- en innovatieprogramma's. "Ondernemers krijgen ondersteuning in het opstarten, versnellen of groeien van hun bedrijf". "De ondernemer werkt met hulp van vak-experts en mentoren aan het succesvol naar de markt brengen van zijn innovatie."

Versnellen

Dockwize helpt ook grotere organisaties om innovaties te versnellen. Door evenementen, challenges genaamd, waar studenten, startups en specialisten de koppen bij elkaar steken om het probleem op te lossen.

Deze maand start bijvoorbeeld de Delta Water Challenge. Waarbij men kijkt naar oplossingen voor de grote wateruitdagingen van Nederland in de toekomst. Dat programma is opgezet met de Provincie Zeeland, Rijkswaterstaat, Waterbedrijf Evides, Waterschap Scheldestromen en HZ University.

500 nieuwe arbeidsplaatsen

Hoewel Dockwize hoofdzakelijk aanjager van innovatie is, krijgt het regelmatig vragen rondom arbeidsmarktproblematiek. Dockwize is geen opleider of uitzendbureau, maar helpt wel, zegt Lugtenburg. Dat die ondersteunende rol werkt, blijkt. "In de voorbije jaren hebben we bijgedragen aan circa 500 nieuwe arbeidsplaatsen in Zeeland. En de ambitie ligt nog hoger, om zo de economische kracht in Zeeland verder te verstevigen."

Ambitieus als Lugtenburg is, wil hij alle 40 kantoren in het PZEM gebouw aan de Edisonweg bezet hebben met startups. "Daarnaast zijn we op zoek naar uitbreiding, zetten we in op het verder ontwikkelen van onze programma's met thema's als water en energie en circulaire economie."

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Dockwize.