Nieuws Regio

Dordtse wijnbar Brut viert vijfjarig bestaan

De Dordtse wijnbar Brut heeft het eerste lustrum gevierd, meldt AD. Vijf jaar na de opening is de zaak klaar om verder te groeien. ,,We willen de stad nog leuker maken.''

Elcke van der Heijden | Foto: Rinie Boon 11 mei 2018

Brut Takis Tsatsos Nicky van der Toorn wijnbar Dordrecht

Precies vijf jaar geleden openden Takis Tsatsos en Nicky van der Toorn de deuren van hun wijnbar op de Dordtse Wijnstraat. ,,We wilden gewoon wat leuks neerzetten. Vijf jaar geleden was er nog niet heel veel in Dordrecht'', herinnert Van der Toorn zich. Daar is met de tijd wel verandering in gekomen. ,,De laatste jaren is er veel gebeurd op horecagebied in Dordrecht. Met Brut hebben we daar een bruisend startschot voor gegeven.''

Succes

Terugblikkend op de eerste vijf jaar kan Van der Toorn wel stellen dat de wijnbar een succes is geworden. ,,Dat verwacht je niet als je begint, daar sta je ook niet zo bij stil. Het is dan ontzettend tof om te zien dat we omarmd zijn. En niet alleen door mensen uit Dordrecht, maar uit de hele Drechtsteden.''

En het bleef niet bij Brut alleen. Twee jaar na de opening van de wijnbar kregen de eigenaren de mogelijkheid om het pand ernaast over te nemen. Die kans kwam volgens Van der Toorn op het juiste moment. ,,We zijn toen gaan luisteren naar de mensen om ons heen, want de wijnbar was natuurlijk een plek waar je alleen wijnen en kleine hapjes kon krijgen'', zegt hij. ,,Mensen gaven aan dat ze meer wilden en het pand naast ons stond leeg. Daar zijn we toen de burger- en steakbar begonnen.''

Foodtruck

Afgelopen jaar kwam er nóg een nieuwe onderneming bij: Brut op Wielen. Met die foodtruck staat Brut op verschillende festivals in Dordrecht, maar ook in andere plekken in het land. ,,Dat is toch fantastisch? Om de twee jaar willen we leuke stappen maken. En die foodtuck is ons visitekaartje voor buiten Dordrecht.''

Dat Brut een succes is geworden, wil niet zeggen dat de ondernemers rustig achterover kunnen leunen. ,,Het is nu de kunst om het zo te houden en scherp te blijven. We zijn vijf jaar geleden begonnen met een klein wijnbarretje van zeventig vierkante meter en hebben toch nog steeds bruisende ideeën. Je moet niet stilstaan en denken dat je er al bent.''

Klein tipje

Over de volgende stappen wordt ook al druk nagedacht, al wil Van der Toorn daar nog weinig over kwijt. ,,Ik kan een klein tipje van de sluier oplichten. We hebben een nieuwe locatie gekocht, daar kunnen we binnenkort meer over vertellen. Je moet toch bezig blijven. We willen de stad nog leuker maken dan hij al is.''