Advertorial van Automotions

Advertorial Regio

Eetcafé Oriënt Express bezorgt pizza’s voortaan met Mercedes Citan

Eetcafé Oriënt Express in ’s-Heerenhoek rijdt voortaan met twee Mercedes-Benz Citan bedrijfswagens. “Het is een betaalbare en praktische auto die niet teleurstelt”, zegt ondernemer Ahmet Ozkurt.

De Ondernemer 21 december 2018

181204 De Ondernemer 20 branded

Vooraf heeft Ozkurt het aanbod in de markt goed bekeken. Bij de concurrentie, Ford en Peugeot, kan hij soortgelijke bedrijfswagens aanschaffen. Het gunstige aanschafprijs, het lage verbruik en de te verwaarloze maandlasten trekken hem over de streep. “Bovenal is het een praktische auto voor het bezorgen van maaltijden en het ophalen van bestellingen. Dat komt door de schuifdeur aan de zijkant. Ideaal.”

Geen problemen

Naar tevredenheid heeft het personeel van Ozkurt in anderhalf jaar tijd 50.000 kilometer op de teller van de Citan gezet. “Op een lekke band na, zonder problemen”, zegt hij. “Die band is nog dezelfde dag vervangen door het team van Automotions. Een belletje was genoeg. Kijk, dat noem ik nu goede service. Als ondernemer hecht ik daar veel waarde aan.”

Bij Automotions gaan ze net even verder dan de concurrentie. Zo kreeg het volledige team bij aanschaf van de Citan uitleg over de auto. “Directeur verkoop Marnix van Gilst kwam hoogst persoonlijk zelf een introductie geven. Waar maak je dat nog mee? Voor mij is dat heel belangrijk. Het draait om meer dan alleen het kopen van een auto. Bij Automotions begrijpen ze dat.”

VW Caddy

Bij Oriënt Express rijden nu twee Citans rond, die de tien jaar oude VW Caddy’s vervangen. “Dan merk je ineens hoeveel comfortabeler zo’n nieuwe auto is”, zegt Ozkurt. “Het rijdt heerlijk. Dat zegt iedereen. Bovendien hoef je de komende jaren geen rekening te houden met hoge onderhoudskosten.”

Ozkurt heeft de bedrijfswagen gekocht. “Even heb ik nagedacht over lease. Toch is kopen uiteindelijk voor ons bedrijf de betere keus. We hebben het geld en een goede deal kunnen maken. Tel daarbij op dat ik als ondernemer de btw terug kan vorderen en geen BPM betaal. Dan ben je prijstechnisch beter uit met koop.”

Ahmet runt het eetcafé in ’s-Heerenhoek nu acht jaar. Je kunt er schotels, salades, pizza’s en broodjes bestellen. Die worden in dertien dorpen in de gemeente Borsele thuisbezorgd.