Aangeboden door Gemeente Enschede

Branded Content Regio

Enschedese ondernemers aan het woord: DEMCON

Elke maand gaat DeOndernemer op zoek naar bedrijven die vanuit Enschede ondernemen en waarom ze nou juist voor deze regio hebben gekozen. In deze editie managing director Dennis Schipper van DEMCON in Enschede. DEMCON ontwikkelt complexe technische oplossingen, onder andere voor medische apparatuur.

DeOndernemer i.s.m. gemeente Enschede 27 september 2016

Demcon Dennis Schipper def 2 F

“Toen ik 22 jaar geleden na mijn promotie aan de Universiteit Twente in een kamertje begon met ontwerpen, had ik geen idee dat ik managing director van een groot technisch bedrijf zou worden. Ik kom helemaal niet uit een ondernemersnest, maar de Universiteit Twente stimuleerde ondernemerschap en de mogelijkheid deed zich voor. Met enorme drive en passie pakten compagnon Peter Rutgers en ik onze eerste opdracht aan. En nu hebben we vijf vestigingen in Nederland en een kleine 300 medewerkers!”

Fundament in Twente

“DEMCON heeft zich van een bedrijf met Twentse roots ontwikkeld tot een Nederlandse onderneming met internationale reikwijdte. Er zijn vijf kantoren in Nederland: Delft, Eindhoven, Amsterdam, Oldenzaal en Enschede. DEMCON verhuisde 22 jaar geleden eerst van Enschede naar Hengelo, vervolgens Oldenzaal. En uiteindelijk weer naar het ‘oude nest’, aan de Institutenweg. Letterlijk tegenover dat ‘kamertje’ waar het allemaal begon."

Tekst gaat verder onder de afbeelding

"Ik heb heel bewust gekozen voor een basis in Enschede. De Twentse mentaliteit, de ruimte, het hoger onderwijs… Dat biedt een goed leven en veel kansen. En ik merk dat mijn medewerkers bepaalde basiswaarden hebben die zorgen voor een heel stevig fundament voor DEMCON. Deze mensen zijn loyaal en hebben een hoog arbeidsmoraal. Ze hebben hart voor de zaak. Die mensen kán je niet verhuizen. En dat wil ik ook niet. In deze branche blijf je groeien en doorontwikkelen, sta je nooit stil. Zo zit ik in elkaar en ook de mensen die hier werken. Daarom kiezen ze ook voor DEMCON.”

Wereldambitie in Enschede

“Als gedreven ondernemer zie je waar kansen liggen. Bijvoorbeeld om Kennispark Enschede op een hoger niveau te tillen zodat het voor technische bedrijven interessant blijft om zich hier te vestigen. Daarom is in het afgelopen jaar een plan voor gebiedsontwikkeling aan de Hengelosestraat opgezet. Een nieuw ‘Business and Science Park’ mét campus. Eind volgend jaar staat het eerste moderne gebouw, en daar komt dan een deel van DEMCON. Het mag duidelijk zijn, in Enschede kan je met wereldambitie heel succesvol zijn!”

Gerelateerde artikelen

Enschedese ondernemers aan het woord: Zonex
Enschedese ondernemers aan het woord: Resin