Aangeboden door Gemeente Enschede

Branded Content Regio

Enschedese ondernemers aan het woord: InterCityHotel

Elke maand gaat DeOndernemer op zoek naar bedrijven die vanuit Enschede ondernemen en vraagt waarom ze nou juist voor deze regio hebben gekozen. In deze editie hotelmanager Marloes Wensink van het Duitse InterCityHotel.

DeOndernemer i.s.m. gemeente Enschede 29 november 2016

Intercity hotel 4

“Voor mij komt alles samen in Enschede. De liefde, uitdagend werk en alle gemakken van een stad en toch overzichtelijk en compact. Ik werk al jaren in het hotelwezen maar toen de vacature langskwam voor hotelmanager bij een nieuw op te zetten IntercityHotel in Enschede hoefde ik niet lang na te denken. Wat een uitdaging om een nieuw hotel op te zetten en een plek te veroveren in de markt. En dat in combinatie met het Duitse concept, de eerste stap over de grens voor deze hotelketen!”

Cultuurmix

“Ik voel me zelfstandig ondernemer. Ook al is het hotel onderdeel van de Duitse keten, Duitsland is ‘ver weg’. We zoeken hier zelf naar de mix tussen het concept en de Nederlandse cultuur. Daar kunnen toekomstige hotelmanagers van IntercityHotel in Nederland van leren, we maken een soort eerste blauwdruk. Vorig jaar werd ik door IntercityHotel uitgeroepen tot ‘Hotelmanager van het jaar 2015’. Wow, dat was een bijzondere bekroning van mijn werk.”

Verrassend Enschede

“De dynamiek van het vak geeft mij de drive om in deze business te blijven. En dat in combinatie met de prachtige stad en actieve ondernemers. In Enschede hebben we allemaal het belang en de ontwikkeling van de stad hoog in het vaandel. Het is een cadeautje om samen te werken met allemaal gemotiveerde ondernemers, zoals bijvoorbeeld binnen winkeliersvereniging Winkelhart Enschede. Zowel zakelijke als toeristische gasten: ze zijn verrast door de veelzijdigheid van Enschede op gebied van cultuur, shopping, natuur en bedrijven. En dan ook nog bijna alles op loopafstand!”

Gerelateerde artikelen

Enschedese ondernemers aan het woord: GoalGorilla
Enschedese ondernemers aan het woord: DEMCON
Enschedese ondernemers aan het woord: Resin