Aangeboden door Gemeente Enschede

Branded Content Regio

Enschedese ondernemers aan het woord: Logic4

Elke maand gaat DeOndernemer op zoek naar bedrijven die vanuit Enschede ondernemen en vraagt waarom ze nou juist voor deze regio kiezen. In deze editie founder/CEO Danny Nijland van Logic4. Logic4 is gespecialiseerd in next level business software en e-commerce.

DeOndernemer i.s.m. gemeente Enschede | Foto: Indra Simons 9 februari 2017

Logic 1

“Ik was nog maar 15 jaar toen ik al druk bezig was met handel. Ik vond het leuk om te verkopen via de krant, een online marktplaats bestond toen nog niet. Dat groeide hard en al snel opende ik een webshop. Dat was één van de eerste in Nederland! Maar na een tijdje werd het te druk, en ontwikkelde ik software om een aantal processen te automatiseren. Dat dit een gouden kans was werd al snel duidelijk. Met de doorontwikkelde software startte ik het bedrijf Logic4 en in 3 jaar groeiden we van 4 naar 23 werknemers, en in 2017 verwachten we te groeien naar 40. De combinatie van de bedrijfssoftware en webshop in één systeem/pakket is nog steeds uniek in Nederland.

Perfect match

“Ik ben geboren in Enschede en opgegroeid in verschillende delen van Twente. Ik heb wel eens overwogen om naar Amsterdam te gaan, maar uiteindelijk past de Twentse manier van zakendoen veel beter bij mij. De mentaliteit van Enschede past ook perfect bij Logic4: innovatief, gedreven en nuchter. Via de verschillende business clubs in Enschede krijg ik inspiratie en de kans om te sparren over mijn persoonlijke en strategische ontwikkeling. De openheid, de wil om elkaar te helpen en de diversiteit aan netwerkbijeenkomsten zijn absolute plussen.”

Op zoek naar nieuwe huisvesting

“Vanuit Enschede zien wij de ruimte om onze (internationale) ambitie en groei te realiseren. We zijn nu op zoek naar een nieuw pand, en willen een vernieuwende en inspirerende werkplek bieden aan onze medewerkers. Met bijvoorbeeld een fun room, een eigen kok en drone hal.

Een andere leuke uitdaging is ook: op korte termijn passend personeel vinden. Enschede biedt met Hogeschool Saxion en de Universiteit Twente goed opgeleide werknemers voor Logic4. Andere bedrijven weten dat ook, dus we moeten er snel bij zijn!”

Gerelateerde artikelen

Enschedese ondernemers aan het woord: InterCityHotel
Enschedese ondernemers aan het woord: GoalGorilla
Enschedese ondernemers aan het woord: Resin