Aangeboden door Gemeente Enschede

Branded Content Regio

Enschedese ondernemers aan het woord: ZonEx

Elke maand gaat DeOndernemer op zoek naar bedrijven die vanuit Enschede ondernemen en waarom ze nou juist voor deze regio hebben gekozen. In deze editie Belinda van Oenen van ZonEx in Enschede.

i.s.m. gemeente Enschede 4 juli 2016

Zonex enschedese ondernemers aan het woord

Belinda van Oenen is sinds 1997 directeur van ZonEx in Enschede. “Voor mij is ondernemen een manier van leven, ik bén ZonEx. Startende ondernemers geef ik vaak twee adviezen mee: doe je eigen ‘ding’ en sta volledig achter je product. Het bedrijf en je product zijn gebaseerd op joúw visie."

"Bijvoorbeeld: ik verkoop geen zonwering, ik bied leef- en werkplekoptimalisatie, zodat mensen gelukkiger én productiever zijn. Dat wil ik ook voor de medewerkers van ZonEx: gelukkige mensen die allemaal gelijke kansen krijgen en plezier hebben in hun werk. Dat ik deze visie mag naleven in mijn eigen bedrijf is een droom die uitkomt. Dát is voor mij de kern van succesvol ondernemen: leef je droom!”

Nuchter noaberschap

“In Enschede komt mijn bedrijf helemaal tot zijn recht. Eerlijk is eerlijk, omdat we landelijk opereren heb ik ooit overwogen om te verhuizen naar Midden-Nederland. Dan hebben de monteurs minder reisuren en dat is duurzamer."

"Twente, en Enschede in het bijzonder, is echter precies wat bij mij en ZonEx past. Er is ruimte, noaberschap en een no-nonsense mentaliteit. Eigenlijk wilde ik niet weg. Gelukkig was er een tussenweg: de digitale snelweg optimaal gebruiken en meer samenwerken met andere bedrijven.”

Samen kansen (aan)pakken

“Het Twentse noaberschap ligt me nauw aan het hart. Die samenwerking stimuleer ik en zie je terug bij het Euregio Bedrijvenpark, waar ZonEx gevestigd is. Dat combineert geweldig met de Twentse mentaliteit van aanpakken. Daardoor is het ondernemersklimaat in Enschede van hoge kwaliteit en een voedingsbodem voor grenzeloos veel kansen voor ZonEx en andere ondernemers! En niet alleen vanwege de korte afstand tot de Duitse grens."