Advertorial van Gemeente Enschede

Advertorial Regio

Enschedese ondernemers aan het woord: Laurens Aveskamp van Pilkington Nederland B.V.

Elke maand gaat De Ondernemer op zoek naar bedrijven die vanuit Enschede ondernemen en vraagt waarom ze nou juist voor deze regio kiezen. In deze editie managing director Laurens Aveskamp van Pilkington Nederland B.V.

De Ondernemer i.s.m. Gemeente Enschede 1 juni 2018

I Sifotografie Pilkington Laurens Aveskamp Enschede

“Pilkington is wereldwijd bekend als glasproducent voor de bouw-, auto- en specialiteitenglasmarkt. Ooit begon deze locatie in Enschede onder de naam Holst Glas, al in 1893! Dat betekent dit jaar een jubileum van 125 jaar, en dat vieren we groots met al het personeel én oud-medewerkers.”

Brede oriëntatie in glasoplossingen

“We produceren glas voor heel specifieke toepassingen zoals telefoons en tablets maar vooral voor de bouwindustrie. In Enschede hebben we bijvoorbeeld het glas geleverd voor het nieuwe ziekenhuis, het Wilminktheater en het Van Der Valk hotel. Bijzonder in omvang, en speciaal omdat iedereen in Enschede deze gebouwen kent. Als glasproducent willen we ook steeds meer een partner in duurzame glasoplossingen zijn. Innovatieve toepassingen, zoals ingebouwde jaloezieën en zonnepanelen in glas, worden bij ons in Enschede onderzocht en ontwikkeld. Er valt zoveel te behalen op het gebied van energiebesparing en verduurzaming in deze branche. Dat is ontzettend inspirerend.”

Lees ook: Enschedese ondernemers aan het woord: Lotta Imeyer van ETN Saladebar

Betrouwbaar Twents netwerk

“Ooit maakten we een uitstapje naar Utrecht, om daar een productielocatie op te zetten. Maar al snel bleek dat het vinden van geschikt personeel lastig was. Uiteindelijk is de productie in Enschede weer opgeschroefd. Het mooie is dat hier het personeel vooral binnenkomt via ‘ons-kent-ons’. De banden in Enschede zijn sterk, en zo vinden we vaak weer betrouwbaar en gemotiveerd personeel via de medewerkers die we al kennen. Dat is echt een uiting van de Twentse mentaliteit. De locatie in Enschede is ook perfect voor de samenwerking met Duitsland, waar onze grondstoffen vandaan komen. Ik woon mijn hele leven al in Twente en heb het hier goed naar mijn zin. Ik reis veel maar dit is de perfecte thuisbasis. Ook al moet ik soms wat verder reizen naar het vliegveld in Düsseldorf of Amsterdam, dat is het absoluut waard.”

https://www.youtube.com/watch?v=bpTiZ3A_48k

De banden in Enschede zijn sterk, en zo vinden we vaak weer betrouwbaar en gemotiveerd personeel via de medewerkers die we al kennen

Laurens Aveskamp van Pilkington Nederland B.V.