Advertorial van Bedrijvenkring Ondernemend Veenendaal

Advertorial Regio

FoodValley maakt werk van circulair ondernemen

Wie de concurrentie vóór wil blijven, komt dinsdag 20 november naar het Duurzaam Ondernemen Event (DOE) 2018 in De Basiliek in Veenendaal. De internationaal bekende architect Thomas Rau zal als gastspreker met de aanwezige ondernemers in gesprek gaan over het belang en de noodzaak van circulair ondernemen: het nieuwe, blijvende verdienmodel. Het is vooral een kwestie van groot denken en klein beginnen.

Redactie 15 oktober 2018

Food Valley1

Drie keer eerder organiseerde de werkgroep DOE van de Bedrijvenkring Ondernemend Veenendaal de Veenendaalse edities van DOE. ‘Het concept sloeg erg goed aan: enkele tientallen exposanten in combinatie met toonaangevend sprekers tijdens het plenaire gedeelte. En alles speelt zich af in één grote zaal, zodat iedereen het hele programma meebeleeft,’ aldus Rob Stoffer namens de organisatie.

Interactie
Naast topspreker Thomas Rau komen een aantal regionale ondernemers op het podium, die de bezoekers laten zien hoe zij circulair ondernemen. Het wordt geen statisch gebeuren, belooft Stoffer: ‘Via BuzzMaster peilen we steeds de mening van het publiek en speelt dagvoorzitter Arnoud Leerling daar vervolgens op in. Meningen, reacties, tips en commentaren verschijnen live op het grote scherm. Zo zie je als bezoeker je eigen inbreng en dat brengt veel positieve dynamiek met zich mee.‘

Nog een aantal stands beschikbaar
Voor en na het plenaire gedeelte kunnen bezoekers terecht bij een dertigtal exposanten. ‘We zijn in de FoodValley vooral praktisch ingesteld. Iedere bezoeker moet na DOE direct zelf concrete stappen kunnen zetten.’ Accon AVM, Recquipment, BOOT ingenieurs, Techtron, Vallei Auto Groep, Enersolar, INNAX, Van der Kooij Clean Technologies, Orcon en Veenendaal4Fair hebben zich naast hoofdsponsors gemeente Veenendaal en Rabobank Vallei & Rijn al aangemeld en met nog 15 gegadigden zijn gesprekken gaande. Er is dus nog een aantal plaatsen vrij en voor de kosten hoeft niemand het te laten: een stand kost € 295 ex btw.

Auto van suiker
DOE presenteert altijd spraakmakende innovaties. Zoals het er nu uitziet komt dit jaar Noah, de eerste auto van suiker en vlas, naar DOE 2018 en zal er de nodige aandacht zijn voor duurzame kleding.

Gratis toegang
Overheid en bedrijfsleven hebben afgesproken hebben dat over 12 jaar Nederland al 50% minder primaire grondstoffen mag verbruiken. ‘Iedereen begrijpt dat het anders moet en veel ondernemers in het MKB zijn op zoek naar praktische handvatten. En die bieden wij tijdens DOE 2018.’ De toegang is op 20 november gratis voor ondernemers uit de FoodValley, maar ze dienen zich wel tijdig aan te melden.