Nieuws Regio

Geld besparen door te letten op premievoordelen

De administratie van Schenker Logistics Nederland, onderdeel van de DB Schenker Group, is bepaald geen sinecure. Het bedrijf opereert wereldwijd en heeft alleen al in ons land 22 vestigingen met ruim 3.200 medewerkers. Dat vraagt om deskundig advies.

Jack Monde | Foto: Marie-Therese Kierkels 28 maart 2017

220317 Tilburg Henk Vlielander 01

Henk Vlielander is senior salarisadministrateur bij Schenker Logistics Nederland. Hij zag het bedrijf in ruim 25 jaar groeien van een familiebedrijf tot een onderdeel van een grote multinational in internationaal transport en logistieke dienstverlening.

Flexibiliteit belangrijk

Het hoofdkantoor staat in Tilburg. ,,Ons bedrijf staat volledig ten dienste van onze klanten waarvoor flexibiliteit belangrijk is. Daarom werken we met vaste uitzendbureaus. Wat er ook gebeurt, onze werknemers krijgen waar ze recht op hebben. De salarissen worden stipt op de 26ste van elke maand betaald. Maar door deze focus hebben we niet altijd alle juridische zaken volledig in beeld."

Complexe wetgeving

Vlielander vervolgt: ,,De sociale wetgeving wordt alleen maar complexer. Door de wetswijzigingen is het een klus op de hoogte te zijn van alle voordelen die we kunnen benutten. Denk bijvoorbeeld aan speciale subsidies of premievoordelen van de overheid voor het in dienst nemen of houden van jonge of oudere medewerkers of mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt. Door een toename van personeel was het voor ons zaak externe deskundigen te vragen om te onderzoeken of we alle mogelijkheden benutten. Het zou ons een aanzienlijk financieel voordeel kunnen opleveren."

Lees ook: Slimmer ondernemen: 'De grootste flexibiliteit zit in onze manier van werken'

Vertrouwen

Dat is gemakkelijk gezegd, maar je moet wel een externe partij inzage durven geven in confidentiële personeels- en salarisgegevens. ,,Het draait voor een groot deel om vertrouwen. Wij kwamen na een korte zoektocht uit bij VCSW in Den Haag. Hun benadering en no-nonsensementaliteit spreekt me aan. De medewerkers weten waarover ze praten en maken waar wat ze beloven. Daarnaast maken ze onder meer lastige materie inzichtelijk en vorderen onterecht afgedragen premies terug. Om op de hoogte te blijven van alle subsidiemogelijkheden verzorgt VCSW ook periodieke presentaties."

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met VCSW. Kijk voor meer informatie op vcsw.nl.