Nieuws Regio

Het geheim van vitaliteit is balans

Het geheim van vitaliteit is volgens Jochem Uytdehaage balans. De oud-schaatser is vitaliteitsambassadeur voor ONVZ Zorgverzekeraar.

Jochem Uytdehaage | De Ondernemer i.s.m. ONVZ 4 april 2017

Balans pixa

Na het leveren van een topprestatie moet het lichaam weer opladen. Dat geldt ook voor medewerkers van een onderneming. Als je in balans bent, voel je je goed. En dan kan niets je tegenhouden om een topprestatie te leveren. Veel mensen realiseren zich niet hoeveel zij zich op een gewone dag inspannen, en dus ook niet hoeveel herstel zij eigenlijk nodig hebben. De ene keer vraagt je werk meer energie, de andere keer je privésituatie. Netto moet de weegschaal in balans zijn. Ieder mens heeft zijn eigen manieren om op te laden. Natuurlijk is er een aantal vaste bestanddelen die iedereen wel kent: genoeg slaap, goede voeding en voldoende beweging. En durf eens een keer niets te doen, dat kan echt een openbaring zijn.

Investeren

Fitte medewerkers presteren beter en zijn langer inzetbaar. Werkgevers die hiervoor openstaan, zijn succesvoller. Investeren in je werknemers is dus niet alleen belangrijk voor je mensen, maar ook goed voor je bedrijfs- resultaat. Daarom probeer ik werkgevers te motiveren duurzaam om te gaan met hun werknemers en een visie te hebben op het gebied van gezondheid en vitaliteit. Kijk voor meer informatie op vitaalstebedrijf.nl.