Nieuws Regio

Het hele jaar rond klanten trekken

Op Landgoed Bergvliet bevindt zich sinds tien jaar een golfbaan. Binnenkort wordt het aanbod uitgebreid met een wellnessresort en luxe recreatiewoningen. Eugenne Kortenbach: 'We kunnen straks een mooie combinatie van activiteiten bieden.'

Peter de Jong | De Ondernemer i.s.m. Bergvliet | Bergvliet 10 oktober 2017

Type C 2407 HR

Golfbaan Landgoed Bergvliet in het buitengebied van Oosterhout wordt fors uitgebreid. Op het landgoed worden 80 recreatiewoningen gebouwd. Ook komt er een 4.000 vierkante meter groot wellness-resort. Duurzaamheid neemt in deze plannen een prominente plaats in.

Succesvol

De golfbaan wordt al ruim tien jaar succesvol gerund. ,,We hebben hier naast de golfbaan een paviljoen, een restaurant, koetshuis voor feesten en partijen en een golfschool en shop", zegt directeur Paul Wesel. ,,In 2011 kregen we de kans het kampeerterrein Bergvlietse Bossen te kopen. In plaats van 240 chalets die daar mochten worden gebouwd, gaan wij 80 zeer luxueuze bosvilla's realiseren. We gaan bouwen in drie fasen. De eerste fase gaat over 34 woningen. Bij de verkoop richten wij ons op beleggers die zoeken naar een degelijke langetermijninvestering. Een bewezen succesvol concept bouwen wij verder uit. Als de eerste fase is verkocht, start de bouw. Voor de spa en wellness is de omgevingsvergunning al afgegeven. De planning is dit jaar met de bouw van de wellness te beginnen en eind 2018 open te gaan."

Lees ook: Bastiaansen Modestad: 53 medewerkers helpen 124.000 klanten

Recreatiewoningen

Er komen drie typen recreatiewoningen, vertelt Eugenne Kortenbach, die zich bezighoudt met de verkoop. ,,De villa's zijn genoemd naar golftermen: Birdie (voor vier personen), Eagle (voor acht personen) en Albatros (voor twaalf personen). Type Birdie heeft een variant, de Birdie plus, die als extraatje een buitenkamer op een zwevend terras heeft."

Prijzen

De prijzen liggen tussen de 220.000 en 430.000 euro, turnkey en volledig ingericht. "Ze worden verkocht aan particulieren die op zoek zijn naar een vertrouwde investering middels verhuur, al dan niet gecombineerd met eigen gebruik. De verhuur besteden we uit, het beheer van het park wordt door Bergvliet gedaan die ook al de golfbaan onderhoudt en de receptie en shop beheert. Wat het resort uniek maakt, is dat gasten straks ook per nacht kunt boeken."

Aanwinst

Ook het welnesscomplex is een aanwinst. Kortenbach: ,,Dit wordt het grootste en meest luxueuze wellnessresort van Zuid-Nederland. Het wordt straks geëxploiteerd door de initiatiefnemers en tevens voormalige eigenaren van SpaSereen in Maarsseveen. We kunnen straks een mooie combinatie bieden van golfen, fietsen en mountainbiken in de omgeving, een uitstekend restaurant en wellness. Dat betekent dat we in elk seizoen wel iets bijzonders hebben voor de gasten."

Rendement

De woningen kunnen het jaar rond worden verhuurd. Dat is goed voor het rendement. ,,Het seizoen voor golf is namelijk van april tot en met oktober en dat van welness van oktober tot en met april." Dat de verwachtingen hoog liggen, blijkt wel uit het aantal nieuwe parkeerplaatsen dat Bergvliet er straks bij krijgt: 240 stuks, terwijl het golfterrein al 140 plaatsen heeft.

Familiewaarden

Landgoed Bergvliet is een bedrijf met echte familiewaarden, een investering van de gebroeders Pheninckx, die op deze locatie vroeger een landbouwbedrijf hadden. Ook daarbij speelt duurzaamheid en langetermijnbeleid een belangrijke rol. Directeur Paul Wesel: ,,De onderneming moet nu goed presteren, maar ook over tien jaar. Daarom blijft de familie investeren om ervoor te zorgen dat Bergvliet meegaat met de tijd. Veel familieleden wonen op het park en een beter direct toezicht kan niemand zich wensen. Goed voor hun investering, maar ook die van de toekomstige eigenaren van de woningen." De verkoopdagen bij Landgoed Bergvliet zijn op 13 oktober van 16.00 tot 21.00 uur, 14 oktober van 10.00 tot 14.00 uur en 27 oktober van 15.00 tot 20.00 uur.

Aandacht voor duurzaamheid

Bij de bouw van de recreatiewoningen van Bergvliet is veel aandacht besteed aan duurzaamheid. Op de daken komen bijvoorbeeld zonnecollectoren. ,,We streven naar nul op de meter", zegt Paul Wesel. ,,De bosvilla's worden toekomstbestendig. Ze worden zeer goed geïsoleerd en krijgen bijvoorbeeld triple- in plaats van dubbelglas. Ze worden turnkey opgeleverd, inclusief interieur."

Natuurlijk

Volgens architect Derk Onnekes van Timberlife wordt het 'karakter van het bos' doorgetrokken in de woningen. ,,Door het gebruik van duurzaam hout wordt een warm en natuurlijk karakter gecreëerd. Het zwevende terras rondom de villa's en de buitenhaard vormen een mooie overgang tussen interieur en bos. Ook binnen heb je met de glazen wanden een unieke sfeer en natuurbeleving."

Zelfvoorzienend

Dit zijn de eerste zelfvoorzienende vakantiewoningen in Nederland qua energieverbruik, stelt Onnekes. ,,We willen klaar zijn voor de toekomst en die zal een heel stuk duurzamer moeten zijn dan wat nu gebruikelijk is. De isolatiewaarde is twee keer zo hoog als de huidige norm voor nieuwbouw. Een warmtewisselaar regelt de verwarming, koeling en warm water. De energie daarvoor komt van de zonnepanelen op het dak."

Klimaatbeheersing

De klimaatbeheersing is fluisterstil en eenvoudig in gebruik. De woningen zijn altijd op de juiste temperatuur en worden voortdurend van schone lucht voorzien. Het comfort is dus optimaal. Alle ramen en deuren kunnen gewoon open zonder dat het systeem van slag raakt. De vakantiewoningen zijn echt een duurzaam kwaliteitsproduct. Nergens is beknibbeld op kwaliteit."