Nieuws Regio

Het Vitaalste Bedrijf van Friesland 2017: Wetsus

Onderzoeksinstituut Wetsus uit Leeuwarden is dit jaar Het Vitaalste Bedrijf van de provincie Friesland. Voormalig zwemmer Pieter van den Hoogenband overhandigde de prestigieuze prijs aan directeur Johan Boonstra en hr-manager Nynke Broekens.

De Ondernemer i.s.m. ONVZ | Foto: Natalia Balanina 27 maart 2018

Het Vitaalste Bedrijf Friesland Wetsus

Volgens juryvoorzitter Van den Hoogenband investeert het bedrijf het meest in het vitaal houden van zijn medewerkers. Wetsus liet de andere genomineerden, Albert Heijn uit Franeker en Boekhandel Van der Velde uit Leeuwarden, achter zich.

Dagelijkse routine

Wetsus maakt onderdeel uit van de WaterCampus Leeuwarden en geldt als het Europese topcentrum op het gebied van onderzoek naar watertechnologie. Het bedrijf doet revolutionair onderzoek naar de vraag hoe water in de toekomst wereldwijd duurzamer kan worden gebruikt en ingezet.

“Duurzaamheid is een rode draad in onze organisatie”, legt Broekens uit. “Dus we proberen dat ook onder onze medewerkers in alle opzichten te stimuleren.” Elke werknemer kan gebruikmaken van jobcoaches, sportpassen (met korting) en in het bedrijf staat een tafeltennistafel. Daarnaast is het gebouw opvallend ‘groen’ ingericht: Wetsus heeft speciale klimaatbeheersing, zonnepanelen, gebruikt biogas en uiteraard worden er talloze toepassingen rondom, water gebruikt.

Betere versie

De meeste medewerkers zijn promovendi die na een aantal jaar het bedrijf weer verlaten. Wetsus denkt heel bewust mee over de ontwikkelingen van deze jonge ploeg. “Academici komen hier terecht omdat zij bewezen hebben de kennis en vaardigheden in huis te hebben”, legt Broekens uit. “Wij willen ze vooral ook stimuleren in hun persoonlijke ontwikkeling. We helpen ze een betere versie van zichzelf te worden.” Dit geldt overigens voor al onze collega’s!

Medewerkers en PhD’s participeren en denken mee over alle activiteiten binnen het bedrijf. De stoelmassages bijvoorbeeld, zijn een idee van een voormalige collega van ons.

De verkiezing

De verkiezing van Het Vitaalste Bedrijf is een initiatief van MKB-Nederland en ONVZ Zorgverzekeraar. Vitale bedrijven zijn van groot belang voor de economie van Nederland. Daarom stimuleren MKB-Nederland en ONVZ Zorgverzekeraar bedrijven om te investeren in duurzaam inzetbare medewerkers.