Nieuws Regio

Het Vitaalste Bedrijf van Noord-Holland 2017: WUA

Digitale dienstverlener WUA uit Amsterdam is dit jaar Het Vitaalste Bedrijf van de provincie Noord-Holland. Voormalig zwemmer Pieter van den Hoogenband overhandigde de prestigieuze prijs woensdag aan oprichters Klaas en Henk Kroezen, in het bijzijn van het volledige WUA-team van digitale experts en researchers. Volgens juryvoorzitter Van den Hoogenband investeert het bedrijf het meest in het vitaal houden van zijn medewerkers.

De Ondernemer 27 maart 2018

Het Vitaalste Bedrijf van Noord Holland WUA

De Noord-Hollanders lieten de andere genomineerden, IT-bedrijf Macaw uit Hoofddorp en mortelproducent Cementbouw uit Cruquius, achter zich.

Samen je eigen dromen leven

Het Amsterdamse WUA is een jong, dynamisch bedrijf dat als doel heeft de beste en grootste digital experience benchmark van de wereld te creëren. Op deze manier wil WUA klanten structureel voorzien van de meest nuttige inzichten om te winnen op het web en ze helpen het digitale salesresultaat te vergroten. Er zijn twintig mensen in vaste dienst en zeventig freelancers in binnen- én buitenland aan WUA verbonden.

“Wij als oprichters streven ernaar om iedere dag onze dromen te leven,” legt mede-oprichter en CEO Klaas Kroezen uit. “Dit willen we niet alleen voor onszelf bereiken, maar ook voor ons volledige team. Als je niet je eigen dromen leeft, gaat dit ten koste van je eigen vitaliteit en die van de mensen om je heen. Mentaliteit, voeding en beweging zijn bij ons de essentiële pijlers in het WUA Health Program.” WUA heeft voor deze pijlers speciale externe coaches aangetrokken.

Trampolines, yoga en bootcamps

Het bedrijf heeft familiecultuur hoog in het vaandel staan; de mens komt bij WUA op de eerste plaats. Er wordt flink geïnvesteerd in de vitaliteit van de medewerkers. Niet alleen wordt er iedere dag verse salade geserveerd, ook doet het bedrijf elke dag gezamenlijk een zeven minuten durende work-out, iedere woensdag een bedrijfsbootcamp onder begeleiding van de inhouse healthcoach, vinden er regelmatig externe strandsessies plaats en wordt er aan yoga en meditatie gedaan in het eigen kantoor. Daarnaast wordt er staand vergaderd, kan er zowel staand als zittend gewerkt worden en zijn een trampoline en een tafeltennistafel standaard aanwezig.

Over de verkiezing

De verkiezing van Het Vitaalste Bedrijf is een initiatief van MKB-Nederland en ONVZ Zorgverzekeraar. Vitale bedrijven zijn van groot belang voor de economie van Nederland. Daarom stimuleren MKB-Nederland en ONVZ Zorgverzekeraar bedrijven om te investeren in duurzaam inzetbare medewerkers.