Nieuws Regio

Het Vitaalste Bedrijf van Overijssel 2017: Elementis

Chemisch specialiteitenbedrijf Elementis uit Delden is Het Vitaalste Bedrijf van Overijssel. Voormalig zwemmer Pieter van den Hoogenband overhandigde de prijs aan Ellen Koster, European Finance Director en Monique Welberg, hr-manager. Volgens juryvoorzitter Van den Hoogenband investeert het bedrijf het meest in het vitaal houden van zijn medewerkers.

De Ondernemer i.s.m. ONVZ | Foto: Janus van den Eijnden 27 maart 2018

ONVZ Delden Elementis 1

Chemiebedrijf Elementis liet technologieconcern TRUMPF Nederland en EmerparkAuto Zwolle achter zich. Het welzijn en de gezondheid van de medewerkers staat bovenaan de agenda bij Elementis. Mensen moeten vitaal zijn, zowel op het werk als thuis. “We zijn workshops gaan organiseren, over zaken als slapen, ademhaling en mindfullness. Daar kan al heel veel winst worden geboekt als je je er een beetje beter in verdiept”, stelt hr-manager Monique Welberg. Ieder jaar is er een (vrijwillige) Health Check op kantoor. Vrijwel alle medewerkers doen mee.

Duurzame inzetbaarheid

“Elementis is een absolute koploper op het gebied van duurzame inzetbaarheid”, zegt Van den Hoogenband. “Bij vitaliteit denken we vaak aan sporten en fruit eten. Maar vitaliteit op de werkvloer gaat veel verder dan dat. Het gaat om de juiste houding als je achter een bureau zit, het gaat om stress verminderen, maar ook over goed slapen.”

Lees ook: Het Vitaalste Bedrijf van Nederland 2017: Jordex Shipping & Forwarding

Succesvolle ondernemers

Een werkgever speelt daar volgens Van den Hoogenband een belangrijke rol in. “Werknemers die lekkerder in hun vel zitten, hebben meer plezier in hun werk, presteren beter en zijn langer inzetbaar. Kortom: ze zijn duurzaam inzetbaar. Werkgevers die hiervoor openstaan, zijn succesvollere ondernemers. Dat bewijst Elementis als geen ander.”

Week van de Ondernemer

De voormalig zwemmer bracht Elementis vandaag een verrassingsbezoek. De Overijsselse winnaar neemt het op tegen de winnaars van de andere provincies.

Over Het Vitaalste Bedrijf

De verkiezing van Het Vitaalste Bedrijf is een initiatief van MKB-Nederland en ONVZ Zorgverzekeraar. Vitale bedrijven zijn van groot belang voor de economie van Nederland. Daarom stimuleren MKB-Nederland en ONVZ Zorgverzekeraar bedrijven om te investeren in duurzaam inzetbare medewerkers.