Nieuws Regio

Waarom deze horeca-ondernemer waarschuwingsborden bij zijn terras plaatst

Horeca-ondernemer Bjorn van de Brug is het voorbij razend verkeer op de Havenweg in Helmond helemaal beu, schrijft het ED. Om zijn eigen personeel te beschermen tegen scooters en fietsers heeft hij op eigen initiatief twee waarschuwingsborden geplaatst.

Bart Hoffman | Foto: ED 4 juli 2018

Verkeersbord helmond ober terras ed

Zo zie je ze niet vaak, of misschien wel nooit. Een bord met een rode driehoek, waarin een poppetje figureert, dat een dienblad vol drank draagt. Van de Burg, eigenaar van café Franske, café De Kapper en Proeverij De Bank, liet er speciaal twee exemplaren van maken. Hij hoopt dat scooter-bestuurders en fietsers wat oplettender worden. ,,Mijn personeel moet met regelmaat uitwijken als ze naar de overkant van het terras moeten lopen. Het gaat vaak maar net goed."

Positieve reacties

De ondernemer vervolgt: ,,We hebben hier zoveel botsingen en bijna-aanrijdingen, dat ik geen andere keus had. De situatie is hier dusdanig gevaarlijk, dat ik iets móest doen. Ook voor de kinderen die hier rondlopen", zegt Van de Brug, die de twee borden woensdagochtend plaatste. ,,We hebben alleen maar positieve reacties ontvangen. Zo van: hè, hè, eindelijk."

De twee borden zijn aan weerszijden van de Havenweg geplaatst. De ondernemer is het een doorn in het oog dat er zoveel verkeer langskomt in het horecakwartier van Helmond. ,,Ik denk erover na om mobiele drempels te gaan plaatsen. Of dat mag van de gemeente? Geen idee, of ze daar iets van vinden. Volgens mij hadden ze zelf allang iets aan deze situatie moeten doen."