Nieuws Regio

Inextenzo trotse Founder van de FootballEquals Foundation

Toen vorig jaar april de stekker uit de succesvolle meidenopleiding van FC Twente werd getrokken, leken de talentvolle speelsters geen kans meer te hebben op een professionele opleiding in Twente. Vanuit Eindhoven, Amsterdam en Zwolle werden de meiden benaderd om daar te gaan spelen, aangezien dit niet meer mogelijk leek in Twente.

Inextenzo 14 maart 2017

Inextenzo voetbal

Nog geen jaar later heeft de regio Twente een wereldwijd uniek initiatief: een professionele jeugdvoetbalopleiding voor jongens én meiden. Talenten in Twente worden bij de FootballEquals Academy enkel geselecteerd op basis van aanleg, leervermogen en bereidheid. Geslacht speelt hierin dus geen rol! Met de allereerste FootballEquals Academy in Twente hebben we een “living lab” waar jongens en meiden nu samen intensief trainen om hun droom te realiseren. Internationaal is er al interesse om de FootballEquals Academies uit te rollen, maar oprichter Mary Kok-Willemsen wil eerst zorgen voor borging in Twente.

‘’Toen ik hoorde dat er, ondanks het succes van de meidenopleiding van FC Twente, geen kans meer was voor een grote groep Twentse talenten om zich te ontwikkelen in de regio, realiseerde ik me hoe bizar de scheiding bij de jeugd op basis van geslacht is. We hebben de mond vol over gelijke kansen en de kracht van diversiteit, maar ontnemen jongens en meiden op deze manier op jonge leeftijd al de kans om zich met elkaar te ontwikkelen. Zodra het in het voetbal enigszins professioneel wordt, scheiden we kinderen op basis van geslacht. Dit is pure verspilling van talent en de kracht van diversiteit!’’

“Dit was voor mij de reden om samen met een aantal professionals in september 2016 de FootballEquals Foundation op te richten, welke zich richt op gelijke kansen voor talent en de kracht van diversiteit wil tonen via voetbal. Met de FootballEquals Academy (ondertussen 3 teams die 3x per week trainen naast de training bij hun amateurclubs) helpen we de jongens en meiden hun voetbaltalent verder te ontwikkelen, maar daarnaast biedt deze kennisinstellingen ook de mogelijkheid om daadwerkelijke genderverschillen en overeenkomsten bij talentvolle sporters te onderzoeken. De best practices geven ons inzicht over individuele talentontwikkeling trajecten en leren ons hoe we individueel talent het beste kunnen inzetten in diverse teams. Een fantastische kans om te laten zien hoe we vanuit Twente daadwerkelijk richting aan gender equality geven!”

“Gelukkig hoef ik dit niet alleen te doen, naast een team van professionals heb ik met o.a. Barbara Fransen (Agfra Holding), Dennis Schipper (Demcon) en Johan Kuiper (Mirari Group) Founders gevonden die bijdragen aan de borging van de FootballEquals Academy Twente.”

Afgelopen donderdag organiseerde de FootballEquals Foundation een foundersevent met sprekers als Saskia Paulissen en oud-bokser Arnold Vanderleyde. Dit event was een groot succes en heeft er voor gezorgd dat er al veel Founders zich aangesloten hebben bij de FootballEquals Foundation. Ook Inextenzo is aangehaakt als trotse founder. De Foundersclub heeft echter nog ruimte voor een paar ondernemers die willen bijdragen aan een wereld waar gender equality vanzelfsprekend is!

Indien u als ondernemer geïnteresseerd bent om lid te worden van deze Foundersclub, kunt u een email naar m.kok@footballequals.com sturen of bellen met Mary Kok-Willemsen op 06 410 54 400. Meer informatie kunt u ook vinden op de website van de FootballEquals Foundation.

Samen kunnen we de talenten van nu laten zien dat elk talent even belangrijk en dat diversiteit daadwerkelijk een kracht is. Als het via voetbal kan, kan het overal!