Advertorial van FT-advocaten

Advertorial Regio

Kantoor Jaegers & Soons wordt FT-advocaten

Advocatenkantoor Jaegers & Soons in Nijmegen is verhuisd en heeft zijn naam veranderd. Met nieuw elan focust FT-advocaten op eerlijke processen. ,,De overheid probeert in bijna alle procedures informatie achter te houden."

HELGA VAN KOOTEN | De Ondernemer i.s.m. FT-advocaten| Foto: Gerard Verschooten 5 juni 2018

Jaegers

Mark Hendriks (45), mede-eigenaar van Jaegers & Soons Advocaten dat nu FT-advocaten heet (fair trial, eerlijk proces), klinkt resoluut. ,,Wij zijn een noodzakelijk kwaad. Mensen komen bij ons als ze een probleem hebben met de FIOD of fiscus."

Op 1 juni bestond het advocatenkantoor 25 jaar. Afgelopen jaar verhuisde het van de Prins Bernhardstraat naar het Keizer Karelplein.

Lees ook: Wanneer moet je bijverdiensten opgeven voor de belasting?

,,Het was tijd voor een frisse start. We zijn van een klassiek herenhuis naar een modern kantoor gegaan. Nieuwe naam en onderkomen passen beter bij de bedrijfsvoering van nu. Het vak is veranderd en dynamischer geworden." Advocaten zijn bijvoorbeeld niet meer zo gebonden aan één locatie, vult collega Jits Berns (46) aan. ,,Vroeger zaten ze in hun bureaustoel te wachten tot cliënten naar hen toe kwamen. Wij zijn flexibeler, wij gaan nu veel vaker naar onze cliënten toe. Zeker als het gaat om een ondernemingskwestie wordt het op prijs gesteld als we een keer komen kijken." Paul de Kerf (63): ,,Cliënten worden mondiger. Als je je werk niet goed doet, stappen ze zo naar een ander. Logisch, wij hebben een dienstverlenende taak. Het gaat niet om de advocaten, maar om de cliënten."

FT-advocaten focust op fiscaliteit, fraude en insolventie. Berns: ,,Die gebieden grijpen vaak op elkaar in. Onze kracht zit erin dat we ze goed met elkaar kunnen laten scharnieren."

Lees ook: Dit kun je leren van het faillissement van modemerk SuperTrash

,,We zijn nadrukkelijk geen belastingadviseurs", zegt Hendriks. ,,Die weten niet hoe ze ermee om moeten gaan als er bonje ontstaat. En strafrechtadvocaten hebben weer geen verstand van fiscaliteit. Wij wel. En wij weten wat we moeten doen als de fiscus op de stoep staat om beslag te leggen."

De overheid wordt steeds actiever in het opsporen en aanpakken van fraude, ook bij faillissementen, vertelt De Kerf. ,,Daardoor neemt behoefte aan bijstand enorm toe." De overheid zoekt daarbij de grenzen op van wat toelaatbaar is, stelt Berns. De advocaten signaleren bovendien de trend dat de overheid informatie achterhoudt. Hendriks: ,,Wij zien dat in nagenoeg alle procedures." Berns: ,,Iemand heeft recht op inzage in alle stukken, maar in de praktijk krijgen cliënten soms maar de helft. Het wordt gemeengoed om niet alles op tafel te leggen. De waarheid is een van de opties geworden."