Nieuws Regio

Klanten shoppen gemakkelijker via app

We gebruiken dagelijks onze smartphone om te surfen op internet. Hoe speelt u hier slim op in? Jens Borghardt over websites en apps.

RENE BOGAARTS | De Ondernemer i.s.m. Zyta 19 april 2017

Deondernemernl mobiel

Het eerste wat u moet doen, is zorgen voor een website die geschikt is voor mobiele telefoons.

Investeer in een app

Als u een webshop met terugkerende klanten heeft, is het slim te investeren in een app. Via een app kunnen (potentiële) klanten namelijk gemakkelijker shoppen dan via een site. App-gebruikers blijken ruim drie keer vaker tot aankoop over te gaan dan shoppers via een website. Dus het is zeker het investeren waard. U moet dan wel aan consumenten laten weten dat u een app heeft. Met kortingsacties of het benoemen van voordelen kunt u gebruikers via uw site overhalen om de app te downloaden.

Meetbaar adverteren

Als u een mobielvriendelijke site heeft, moet u natuurlijk wel genoeg klanten trekken. U kunt uw website zo inrichten dat klanten via een zoekmachine als Google vanzelf bij u komen, maar dat is moeilijker dan vroeger. U kunt ook adverteren, waardoor u meteen bovenaan in een zoekopdracht verschijnt. Dat kost geld, maar het mooie van internetadvertenties is dat alles meetbaar is. Na een tijdje weet u precies hoeveel een nieuwe klant kost.

Maar dit is allemaal niet genoeg om consumenten te overtuigen bij u te kopen. Want de concurrentie is groot. Consumenten kunnen met een paar klikken nagaan of ze uw product of dienst elders goedkoper kunnen krijgen. Daarom moet u potentiële kopers overtuigen om uw producten te bestellen. Dat hoeft niet altijd om de prijs te gaan.

De gunfactor

Goede service, snelheid, betrouwbaarheid of informatie kunnen klanten aan u binden. Of ze kopen bij u, omdat ze u kennen en het u gunnen.

Hulp inschakelen

Werken met internet hoeft niet ingewikkeld te zijn. Als u er een beetje handigheid en plezier in heeft, kunt u zelf eens met zoekwoorden experimenteren. Heel veel dingen zijn gratis en er zijn goede cursussen op internet te vinden. Er wordt vaak lacherig gedaan over dat handige neefje of nichtje. Maar als u zelf niet zo'n internetter bent, is het de moeite in uw omgeving te kijken of u iemand kent die u kan helpen.

Jens Borghardt (45) is eigenaar van adviesbureau Zyta en Apptonize.

Met kortingsacties of het benoemen van voordelen kunt u gebruikers via uw site overhalen om de app te downloaden.

Jens Borghardt (45), eigenaar van adviesbureau Zyta en Apptonize.