Nieuws Regio

Kleding waarmee je indruk maakt: das uit de dip

Strak in pak of casual op de werkvloer? Sportieve sneakers onder een pak? Ja hoor, hier kunt u prima mee voor de dag komen. Maar een stukje bloot been boven de schoenen als u gaat zitten? Nee, dat kan echt niet. Hoe zorgt u ervoor dat u er altijd tiptop uitziet op de werkvloer of tijdens een zakelijke lunch? Wat zijn de do’s and don’ts?

Rachel van Westen | De Ondernemer I.S.M. Bos Menshop 15 oktober 2017

Menshop

Sportieve sneakers onder een pak?

Ja hoor, hier kunt u prima mee voor de dag komen. Maar een stukje bloot been boven de schoenen als u gaat zitten? Nee, dat kan echt niet. Hoe zorgt u ervoor dat u er altijd tiptop uitziet op de werkvloer of tijdens een zakelijke lunch? Wat zijn de do's and don'ts?

Door de week strak in pak en op casual friday mag het allemaal net iets losser. Dan hebben we het natuurlijk niet over de maatvoering, want een pak moet altijd keurig aansluiten. Ook, of misschien wel juist, als u een maatje meer heeft en dat wilt maskeren. En de broek? Alstublieft, heren, zorg dat de benen netjes bedekt zijn, maar wees kritisch, want te lang is ook geen optie. Zo'n harmonica boven de schoenen kan echt niet.

Lees ook: De kledingmake-over van een ondernemer

Voor de dassenliefhebbers is er goed nieuws. Zagen we de afgelopen jaren de das een beetje uit het straatbeeld verdwijnen, vandaag de dag is de das weer een hippe accessoire. De heren die het alleen al bij het idee aan een das Spaans benauwd krijgen, mogen hem gerust in de la laten liggen en hun pak compleet maken met een gilet. Hiermee ziet u er altijd keurig gekleed uit, ook als het jasje over de rugleuning van de bureaustoel hangt.

Een coltrui onder een pak is ook een mooie combinatie. Draag er wel een hemd onder, dat er net onder vandaan piept. Jasje erover en u ziet eruit om door een ringetje te halen.

"Op de laatste werkdag van de week mag het pak thuisblijven"

Knopen open of dicht?

Zo'n jasje geeft trouwens ook weleens voor hoofdbrekens, want die knopen... moeten die nu open of juist netjes dicht? Hiervoor hebben we een handig ezelsbruggetje. Bij een jasje met twee knopen draagt u alleen de bovenste knoop dicht en bij een zogeheten tweeëneenhalfknoops jasje, waarbij de derde knoop verborgen zit achter het revers, sluit u alleen de middelste knoop. Kijk even kritisch naar uzelf in de spiegel, want wanneer de onderkanten van uw jasje een flink stuk uit elkaar staan, is het jasje echt te klein. De perfecte maat geeft een klein horizontaal plooitje. Controleer ook uw achterkant, want een openstaande split bij de billen ziet er niet fraai uit. Kies in geval van twijfel voor een jasje met een zijsplit.

Op de laatste werkdag van de week mag het pak thuisblijven. U kunt dan prima voor de dag komen in een casual broek met sneakers en een vlot hemd met een jasje erover.