Advertorial van Anja van de Ven Makelaardij

Advertorial Regio

Makelaar geeft vijftig-plussers een stem

Anja van de Ven is 25 jaar makelaar in Eindhoven. In die tijd heeft ze veel kennis opgedaan over de markt en kwam ze tot een bijzondere conclusie: de bevolkingsgroep van vijftig jaar en ouder wordt vaak over het hoofd gezien bij nieuwe bouwprojecten. Zonde, vindt ze. In meerdere opzichten.

Mark Litjens | Foto: Van Assendelft 7 oktober 2018

ANJA VAN DE VEN2

''Vijftig- en zeker zestigplussers wonen vaak in huizen die niet meer bij hun situatie passen. De kinderen zijn het huis uit, kamers staan leeg, kortom, de woning is te groot. Toch verhuist die groep vaak niet. Recent onderzoek maakt duidelijk dat zestig procent van de huizen met een WOZ-waarde van meer dan 350 duizend euro in het bezit is van zestigplussers. Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat de verhuisbereidheid van deze groep laag is. Dat is ten onrechte geïnterpreteerd als niet 'willen' verhuizen. Uit ervaring weet ik ondertussen dat dat niet zo is. Ze hebben gewoon geen goede alternatieven. Wat jammer is, want er zijn heel veel jonge gezinnen die dit soort huizen zoeken. De doorstroming stagneert daardoor", aldus Van de Ven.

Wonen in Eindhoven

Eindhoven is volgens de makelaar in dit opzicht niet aantrekkelijk. "Als deze mensen hun huizen al verkopen, zijn ze vaak genoodzaakt om buiten Eindhoven te gaan wonen. Zonde, want ze zijn gehecht aan hun stad en alles wat hierbij hoort, zoals cultuur en horeca. Maar als hun enige optie een onpraktisch in gedeeld appartement met een klein balkon is, kiezen ze liever voor een locatie waar de woonwensen nog wel ingevuld kunnen worden. Dat moet veranderen".

Missie

Waarmee Van de Ven haar missie heeft gevonden: "Ik wil de groep van vijftigplussers die willen verhuizen of dit overwegen in kaart brengen, hun woonwensen noteren, hun huidige woning taxeren en hen financieel advies aanbieden. Door deze mensen samen te brengen, ontstaat een georganiseerde groep van potentiële kopers en huurders, met goed zicht op hun financiële mogelijkheden. Samen kunnen we een stem laten horen naar projectontwikkelaars en de gemeente Eindhoven."

Wie zich inschrijft, maakt dus veel meer kans op een nieuwe woonplek die voldoet aan alle wensen. Van de Ven: "Uit eigen onderzoek en ervaring weet ik waaraan een woning voor vijftigplussers moet voldoen. Ik behoor per slot van rekening tot dezelfde doelgroep."

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Anja van de Ven Makelaardij.Denk je erover om te verhuizen naar een fijnere woning, neem dan contact op via info@mooving.nl of kijk op de website www.mooving.nl. Natuurlijk is het ook mogelijk om contact op te nemen via www.anjavandeven.nl.