Nieuws Regio

Makelaardij blijft mensenwerk

De cloud biedt voordelen, ook voor de makelaardij. Iedere ondernemer wil op elke gewenste tijd en overal, informatie kunnen ontsluiten waaraan de klant behoefte heeft. Hoe behoud je het persoonlijk contact met de klant in dit digitale tijdperk? Makelaar Oscar van Schaverbeke geeft tips.

Jack Monde | De Ondernemer i.s.m. Rodenburg Makelaars | Foto Frans Paalman 14 november 2017

Rodenburg2

"De oriëntatie voor de aan- en verkoop van woningen beperkt zich simpelweg niet tot kantoortijden. Maar als het gaat om advies of bemiddeling, gaat er niets boven persoonlijk contact."

Persoonlijk contact

"Een vertrouwelijk gesprek onder vier ogen, waarbij ook ruimte is voor emotie. Makelaardij gaat immers over serieuze zaken. Het is en blijft mensenwerk. Natuurlijk ondernemen wij als makelaar met meerdere vestigingen in Apeldoorn, Deventer en Zwolle ook in de cloud. Zo hebben we altijd en overal eenvoudig online toegang tot applicaties en bestanden. Het is gemakkelijk en prettig als je snel over elke gewenste informatie beschikt om de klant te kunnen bedienen. Maar, dit digitale aspect voelt primair als een interne aangelegenheid. Klanten merken er in directe zin wat minder van. Levert deze nieuwe manier van efficiënt werken tijdswinst op, dan investeren we die in persoonlijk contact met de klant."

Lees ook: MKB-Nederland: personeel moet tot pensioen blijven leren

Vertrouwen

"Vertrouwen is daarbij belangrijk. Een huis koop je twee, misschien drie keer in je leven. Het is veruit de grootste aanschaf die je als consument doet. Een foutje kost je al snel een paar duizend euro, en spijt hebben van een aan- of verkoop is zeer kostbaar. Het is daarom zaak vertrouwen te hebben in de deskundigheid en integriteit van de makelaar. Erop vertrouwen dat wij als makelaars actief zijn op de markt waarin we een woning zo snel mogelijk verkopen en voor de best mogelijke prijs, zonder problemen achteraf."

Duurzaam

"Ook als het gaat om duurzaamheid is werken in de cloud een uitstekende oplossing. Er zijn nu bijvoorbeeld veel minder verkoopbrochures in omloop. Met de huidige software en databases kun je goed gedocumenteerde maatwerkbrochures laten vervaardigen en printen. Ook de tijd van heen en weer rijden naar kantoor voor het ophalen van brochures en andere informatie ligt gelukkig achter ons. Dat is prettig voor de klant en ook goed voor het milieu! Oscar van Schaverbeke is makelaar en taxateur. Vanaf 1980 werkt hij bij Rodenburg Makelaars, sinds 2001 is hij met drie collega's eigenaar."