Advertorial van Van Herk bedrijfsmakelaars

Advertorial Regio

Nieuwe kansen voor detailhandel in vertrouwde winkelstraat

“Doordacht detailhandelsbeleid is het antwoord op de winkelbehoeften van morgen”, constateert Frederik Jan Hordijk, directeur van Van Herk bedrijfsmakelaars. Daarbij is de juiste match voor verkoop of verhuur snel gemaakt, dankzij hun connecties met ondernemers uit de regio en grote ketens. Liggen de kansen letterlijk op straat? Van Herk bedrijfsmakelaars zet drie trends van 2019 op een rij.

Redactie 15 maart 2019

Van herk bedrijfsmakelaars

Trend 1: Behoefte aan gezellige winkelgebieden

Ondanks de concurrentie op internet zijn mensen ook in de Gouwestreek, Krimpenerwaard en Rotterdam nog altijd in voor gezellig winkelen. Door sociale gelegenheden te centreren naast bestaande winkelpanden, wordt het grote publiek aangetrokken. De horeca versterkt deze trend, nu mensen met de opbloeiende economie meer te besteden hebben. Van Herk bedrijfsmakelaars adviseert wel om te focussen op kwaliteit en continuïteit, zodat bruisende plekken ook in mindere tijden blijven floreren.

Trend 2: Nieuwe concepten bieden perspectief

Grote merken werken met een omnichannel strategie, waarbij alle aandacht uitgaat naar het gemak van de klant. Succesvolle webshops creëren extra traffic door hun gezicht ook offline te laten zien met fysieke winkels. Vanwege dezelfde serviceambities verschijnen aanvullende vestigingen van bouwmarkten in het straatbeeld van de stad. Verder springen supermarkten innovatief in op moderne winkelbehoeften. Zo ziet Van Herk bedrijfsmakelaars nieuwe winkelstructuren opkomen als speciaalzaken met de grote supermarkten in gesprek gaan.

Trend 3: Winkels en wonen gaan samen

Wonen hoort bij de multifunctionele centra, zeker in aangrenzende straten. Door leegstaande gebouwen, vaak boven winkels, te transformeren naar kleine woningen, ontstaan weer behoeften aan voorzieningen. Denk ook aan opkomende distributiepunten die de retourstromen van pakketten minimaliseren. Van Herk bedrijfsmakelaars ziet hier nog een kans om bezoekers naar buurtwinkels te leiden.

Samen kansen pakken

Dit is het moment om met innovatief detailhandelsbeleid in te spelen op ontwikkelingen. Online shoppen zal verder groeien, maar het effect op de winkel van baksteen is niet grenzeloos. Daarom maakt het inzetten op gevarieerd, sterk aanbod in winkelgebieden ambachtelijke en traditionele services toekomstbestendig.

Wilt u een leegstaand pand nieuw leven inblazen? Neem voor winstgevende verkoop, verhuur en aankoop contact op met Van Herk bedrijfsmakelaars via telefoonnummer 0182 57 77 00.

Wilt u een leegstaand pand nieuw leven inblazen? Neem voor winstgevende verkoop, verhuur en aankoop contact op met Van Herk bedrijfsmakelaars via telefoonnummer 0182 57 77 00.