Aangeboden door Cultuur Haven Veghel

Branded Content Regio

Noordkade biedt podium voor elke zakelijke meeting

Waar eeuwoude machines in de Veghelse binnenhaven zwijgen, laten culturele én commerciële ondernemers van zich horen. In de zeer diverse ruimtes van de inmiddels monumentale panden werkt Cultuur Haven Veghel samenwerking in de hand, legt directeur Sebastiaan Beks uit.

De Ondernemer 17 december 2019

Noordkade Veghel

De gebouwen aan de Veghelse binnenhaven van de Coöperatieve Handels-vereniging (CHV) mogen hun industriële functie zijn kwijtgeraakt, dankzij een herbestemmingsplan bieden de panden ruimte aan eigentijds ondernemerschap. De panden, die een monumentale status hebben gekregen, zijn nu onderdeel van Cultuur Haven Veghel.

Zo heeft het Masterplan CHV-terrein Veghel, dat in 2011 werd vastgesteld, handen en voeten gekregen, vertelt Sebastiaan Beks, directeur van Cultuur Haven Veghel. ,,De locaties hebben nog steeds een robuuste uitstraling. Veel originele elementen zoals de ruwe fabriekswanden, dakconstructies en machines zijn intact gebleven tijdens de renovatie. De locaties voldoen aan de eisen van nu én nemen je mee naar de tijd van toen."

Industriële sfeer

Daarmee verwijst Beks naar het jaar 1900. Toen verrezen aan de Veghelse binnenhaven de gebouwen van de CHV-fabriek, die uitgroeide tot de grootste mengvoederfabrikant van Europa. De industriële sfeer van destijds hangt er nog altijd. ,,Een fraai staaltje bouwkundige herbestemming. We hebben ruimtes als de Walsmalerij, Apotheek, Afzakkerij, Magazijn, NPF-toren en Koekbouw. Het zijn namen die refereren aan de bestemming die ze ooit hadden." Het restauratiewerk is aangevuld met nieuwbouw. Zo is op het terrein een moderne theaterzaal gevestigd die zo'n 700 zitplaatsen telt.

''De locaties voldoen aan de eisen van nu én nemen je mee naar de tijd van toen''

Sebastiaan Beks, directeur Cultuur Haven Veghel

Samenwerkingsverbanden

De machines die er nog staan, zwijgen. Culturele en commerciële ondernemers daarentegen, laten er van zich horen. Dat leidt tot nieuwe samenwerkingsverbanden zoals tussen cultuur en voeding, werk en vrije tijd. Noordkade is een plek waar oude en nieuwe generaties elkaar ontmoeten, en waar ondernemers terecht kunnen voor presentaties en bijeenkomsten. Voor elk congres, beurs, diner of bedrijfsfeest is er wel een ideale ruimte te vinden.

Onderscheidende locatie

Door de gezamenlijke opzet krijgen de evenementen volgens Beks nieuwe invulling, waarbij ook kunst en ondernemerschap elkaar versterken. ,,Dat is interessant voor ondernemers die op zoek zijn naar een onderscheidende locatie. Dat zijn we onder meer ook door de theaterzaal. Zoals alle ruimtes is die zowel afzonderlijk als in combinatie met andere zalen door ondernemers te huren. Desgewenst met zaaltechniek, catering, inrichting en aankleding."

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Cultuur Haven Veghel. Voor meer informatie: chvnoordkade.nl