Advertorial van OBGB

Advertorial Regio

'Als lid profiteer je kosteloos van collectieve inkoop'

Wat vijftien jaar geleden begon als een zestigkoppige projectgroep, is vandaag de dag een ondernemersvereniging met driehonderd leden en donateurs. OBGB-voorzitter Ger Baken vertelt met trots over de inhoud en het vermogen van zijn club. ,,Het verbaast mij nog steeds wat onze leden allemaal produceren.

Robbert Daalder | Foto: Van Assendelft 5 oktober 2018

Ger baken

Wie in gesprek gaat met Baken komt al snel tot de conclusie dat Ondernemersvereniging Bedrijventerreinen Gemeente Bladel (OBGB) iemand aan het hoofd van de bestuurstafel heeft zitten die van aanpakken houdt. Het is niet voor niets dat de club zichzelf dé gesprekspartner van (lokale) overheden noemt. ,,Schone terreinen, een goed werkend waterafvoersysteem, veiligheid, cameratoezicht, goede bereikbaarheid van de bedrijven en de aanleg van glasvezel. Het is zomaar een greep uit de onderwerpen waar we in de laatste jaren mee bezig zijn geweest of nog steeds aan werken. Dat blijft niet zonder succes en dat zorgt ervoor dat we nog steeds groeiende zijn."

Investeringsbereidheid

,,Ik ben inmiddels zo'n anderhalf jaar voorzitter van deze club en het verbaast mij nog steeds wat onze leden allemaal produceren. De ondernemers op onze terreinen beseffen gelukkig ook goed wat zij daarmee gezamenlijk kunnen bereiken. Er is recent onafhankelijk onderzoek gedaan naar de investeringsbereidheid van de bedrijven. Daaruit is gebleken dat zeventig procent wil investeren in hun eigen gebouw of uitbreiding daarvan. Dat zegt iets over de cohesie", aldus pensionado Baken, die vroeger meerdere (lokale) directiefuncties bekleedde en ook als kredietadviseur bij een bank werkte. ,,Ik ken daardoor veel mensen in Bladel en spreek de taal van de ondernemer."

Bedrijfsbezoek

Om de Bladelse ondernemers optimaal met elkaar te laten samenwerken, organiseert OBGB minstens twee keer per jaar een bedrijfsbezoek. Baken zegt dat men op die manier niet alleen van elkaar leert, maar dat ook het besef van 'elkaar benutten' steeds meer gaat leven. ,,We weten van elkaar nog lang niet wat we allemaal doen en dat moet natuurlijk anders. Dit stimuleren we op de terreinen in Bladel en ook op grotere schaal. Als vereniging zijn we lid van het Kempisch Ondernemers Platform (KOP). Deze club bestaat uit achthonderd leden en je kunt zelf wel nagaan welke voordelen dat met zich meebrengt."

Collectieve inkoop

,,Dan heb ik het nog niet eens gehad over de inkoopvoordelen via het ISK (Inkoop Samenwerking de Kempen). Als lid van OBGB profiteer je kosteloos van collectieve inkoop van gas en elektriciteit, telefonie, afvalinzameling, BHV-cursussen en arbodienst op locatie. Zonder twijfel een groot voordeel."