Nieuws Regio

Oceandiva is succesvolle varende 'RAI'

Edwin Petersen (50), directeur van Oceandiva, maakte in crisistijd de keuze om met zijn varende eventlocaties te kiezen voor het topsegment. Een goede beslissing. Binnenkort ligt er ook een Oceandiva in hartje Londen.

MARLIES RUIJTER | De Ondernemer i.s.m. Oceandiva | Foto Marco Bakker 26 juni 2017

Edwin Petersen

Mercedes, Chanel, Unilever. De klanten van Edwin Petersen zijn 'champions league'. Oceandiva is dan ook geen eenheidsworst. ,,Het sterke van onze schepen is dat je ze volledig op maat kunt inrichten. We hebben geen vast meubilair, waardoor er van alles mogelijk is. Ik zeg wel eens: het is een varende RAI."

Flexibel

De Oceandiva Original en Oceandiva Futura liggen nu gezusterlijk naast elkaar in de haven van Amsterdam. Dat komt eigenlijk zelden voor. Vaak is in elk geval een van de twee schepen onderweg naar Keulen, Frankfurt, Brussel of Rotterdam. ,,We opereren in die driehoek. Die flexibiliteit en bereikbaarheid is aantrekkelijk voor klanten."

Buitenkans

Edwin Petersen kocht het eerste schip - de Original - vijftien jaar geleden van een failliete Russische scheepswerf. ,,Een buitenkans. Het schip was nog in aanbouw en was bedoeld als cruiseschip voor de Wolga en de Witte Zee. We hebben hem geheel in eigen beheer in Harlingen laten afbouwen." In het begin organiseerde Edwin op de Oceandiva nog veel publieksevenementen. ,,In de crisistijd, toen concurrenten alle evenementen aanpakten, hebben wij besloten te stoppen met publieksevenementen en de focus volledig te leggen op bedrijfsevenementen. Dat bleek de juiste keuze. In die tijd begon voor bedrijven live communicatie ook steeds belangrijker te worden. Live marketing, evenementen dus, groeit nog steeds explosief.''

Lees ook: Alle vervoer elektrisch in De Bilt

Nieuwe vestiging

Oceandiva groeit met deze trend mee. Eind 2018 wordt een nieuwe vestiging aan het bedrijf toegevoegd. Vaste standplaats: Londen. ,,We zijn in de eindfase van alle formaliteiten. De eerste toezeggingen zijn al binnen met bijvoorbeeld de Sony Britt Music Awards. Zij willen de eerste awardshow zijn die uitzendt vanaf de Theems. Een goed begin, als je het mij vraagt.''

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Oceandiva.