Nieuws Regio

Onlineverkoop geeft Vintage Carpet een boost

Het assortiment van Vintage Carpet in Heemskerk trekt behoorlijk wat bekijks, en dat met maar één showroom. Sinds de vloerkleden en meubels ook in de etalage van bol.com staan, hebben Erjan Kappert en zijn collega’s het extra druk.

De Ondernemer i.s.m. bol.com 14 november 2017

Carpet

Sinds eind 2015 verkoopt Vintage Carpet ook via bol.com. Erjan Kappert vanVintage Carpet: ,,We hadden al een eigen webshop, maar zo’n site vraagt om continue vernieuwing en dat bleek in de praktijk een tijdrovend karwei dat we nog weleens vergaten. Het is wel de bedoeling dat onze site nog echt wordt opgetuigd om verkoop te faciliteren, maar ondertussen zijn we dankzij de samenwerking met bol.com toch uit gegroeid tot een onlinewoonwinkel. Omdat het zo goed loopt, bieden we niet meer alleen vloerkleden aan, maar ook allerlei meubels en woonaccessoires, zoals kussens en poefen. Onze bestsellers zijn momenteel drie hippe salontafels.’’

Marketing en bereik

De krachtenbundeling met bol.com werpt meetbaar haar vruchten af. ,,We hebben het een stuk drukker gekregen. Het is maar goed dat wij hier geen negen-tot-vijfmentaliteit hebben, want we gingen van een paar orders in de week naar soms wel tientallen orders per dag. Onze jaarcijfers laten keer op keer groei zien. De kracht van bol.com zit natuurlijk in de marketing en het bereik. Daarvan kun je als klein bedrijf alleen maar dromen.” Vintage Carpet neemt bij bol.com deel aan een groei programma. ,,Dat houdt in dat je een contactpersoon krijgt die samen met jou kijkt hoe je je verkoop via bol.com kunt verbeteren. Dat begint met een analyse van jouw presentatie van je artikelen, in woord en beeld, en mondt uit in adviezen over bijvoorbeeldeen betere vindbaarheid op Google en de levertijd. Als je je levertijd op 24 uur zet, schiet de verkoop direc t omhoog. Blijkbaar is zo’n snelle levering erg belangrijk voor klanten. En dat zijn precies de tips waar we echt iets aan hebben.”