Nieuws Regio

'Onze strategie: eerst huisartsen overtuigen'

In drie jaar tijd werd VandenBroecke Kliniek in Leiden de grootste op het gebied van ooglidcorrecties.

MARTIN VAN ZAANEN | De Ondernemer i.s.m. VandenBroecke Kliniek Leiden | Foto: Frank Jansen 4 juli 2017

Kliniek016 X1 B1827 Frank Jansen

In Nederland ondergaat één op de zeven mensen een keer een ooglidcorrectie: ruim 30.000 ingrepen per jaar. Door hangende oogleden ogen mensen vaak vermoeider dan ze zich voelen. Na een ingreep zien ze er jonger en minder moe uit.

Er zijn nogal wat partijen waar je voor een ooglidcorrectie terecht kunt. De VandenBroecke Kliniek uit Leiden is als enige 100 procent gespecialiseerd. Lex van Vliet en Duco van den Broecke zijn de directeuren. Van den Broecke is plastisch chirurg, Van Vliet verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering.

Van den Broecke: ,,Reden tot specialisatie was dat bleek dat er behoefte aan was. Mensen vroegen zich af waar ze heen moesten: wie is er écht goed in? Het is toch je aangezicht.'' Van Vliet: ,,Een deel van onze strategie - bij potentiële cliënten op nummer 1 komen - was gericht op huisartsen. Hen overtuigen dat ze naar ons konden doorverwijzen. En verder proberen we voornamelijk onze unieke kenmerken te benadrukken. Patiënten verdiepen zich tegenwoordig echt goed in de arts en kliniek waarvoor zij kiezen.''

Van den Broecke: ,,De eisen aan onze acht plastisch chirurgen zijn zeer hoog. Allen hebben ze ruim tien jaar ervaring met deze ingreep; dit is echt een ervaringsvak, een vereiste voor een optimaal resultaat. Daarnaast hebben we een gedetailleerd protocol voor het eerste consult tot en met de nazorg. Dat zorgt voor eenheid van werken en maakt ook de herstelperiode gemiddeld 40 procent korter. Mensen kunnen snel weer aan de slag. Dat draagt bij aan een hogere patiënttevredenheid."

Lees ook: Chirurg bedenkt 'ski-duim'

Meer vestigingen?

Van Vliet: ,,Onze huidige locatie kozen we vanwege ligging nabij snelweg A4. En we konden het pand zelf verbouwen naar de hoogste steriliteitstandaard." Steeds meer cliënten, zelfs van over de grenzen, melden zich. ,,De gedachte om meer vestigingen te openen is een logische."

Steeds meer cliënten, zelfs van over de grenzen, melden zich