Nieuws Regio

Oosterhouts bedrijf regelt de facturen voor ondernemers

Veel ondernemers hebben problemen bij het vinden van financiering. Daar heeft voldaan factoring een oplossing voor. Het Oosterhoutse bedrijf koopt facturen van ondernemers en betaalt die op de dag van verzending.

Jack Monde | De Ondernemer i.s.m. Voldaan factoring 25 april 2017

Tim Zoete

In 2014 startte Tim Zoete samen met Ad Buijs, allebei afkomstig uit het middenmanagement van Abn Amro, voldaan factoring. Het bedrijf groeit hard en heeft acht medewerkers.

Zoete: ,,Wij zagen een gat in het bedieningsmodel van de banken. Als gevolg van de crisis ontstond er een grote vraag bij het mkb naar liquiditeit op korte termijn. Voor jonge en snelgroeiende bedrijven was er weinig krediet beschikbaar. Ondernemers stuitten op een muur van bureaucratie. Wij vonden dat niet acceptabel en ontwikkelden een model waarmee we de financiering wél konden invullen."

Risico overnemen

Zoete en Buijs hebben profijt van hun ervaring bij de bank. ,,Wij weten waarover we praten en zodoende weten klanten ons te vinden. Iedereen die bij ons aanklopt heeft een financieringsbehoefte. Wij vullen die behoefte in. We kijken naar de debiteur die de factuur ontvangt. Het is een eenvoudig financieringsproduct. Een zzp'er kan met zijn eerste factuur bij ons terecht, maar we helpen ook gevestigde ondernemingen. We zijn niet de goedkoopste partij, maar we hebben wel een product zonder poespas. Het is simpel: de klant stuurt de factuur naar ons en wij betalen hem meteen. Binnen 24 uur wordt alles afgehandeld en heeft de klant zijn geld. Afhankelijk van de betalingstermijn rekenen we 4 tot 6 procent van het bedrag. Wij nemen het risico over van de ondernemer. We regelen alles wat te maken heeft met de facturen, zodat ondernemers zich kunnen richten op het werk waar ze gelukkig van worden. Inhoudelijk mengen we ons er niet in."

Duitsland

Voldaan is actief in vrijwel elke sector. ,,We sluiten niemand uit. We bedienen veel groothandels en ondernemingen in transport en logistiek. We hebben inmiddels al tienduizenden facturen verwerkt. Ons product heeft zich bewezen in Nederland. We richten ons nu ook op Duitsland. Ondernemers met een financieringsbehoefte worden onder meer door de Kamer van Koophandel gewezen op onze diensten. Ook banken huren onze service in. Wij hebben het netwerk en de ervaring."

Een klant stuurt de factuur naar ons en wij betalen hem meteen

Tim Zoete, directeur