Advertorial van Ondernemers Peelland

Advertorial Regio

OP: al bijna 25 jaar Brabants gemoedelijk

Ondernemers Peelland bestaat in 2020 25 jaar. Bestuurslid Aldi van Lierop werkt al aan een boeiende jubileumdag. Op 8 november is de laatste bijeenkomst van dit jaar, over het dark web. ,,Ver van ons bed, maar het hoort wel bij onze realiteit."

ALDI VAN LIEROP | HAROLD VAN DER HORST 30 oktober 2018

Ondernemers Peelland

Volgens lid van het eerste uur Sicco van Maanen is dat de kracht van Ondernemers Peelland. ,,Mijn lidmaatschap levert me nog steeds veel inspiratie en plezier op. Iedereen kan in een veilige omgeving ervaringen delen. Mensen enthousiast maken en houden voor het ondernemerschap is veel meer dan zeggen 'mag ik een opdracht van je?' Het gaat bij OP niet om het directe zakendoen. We horen wel graag hoe we je in je ondernemerschap kunnen helpen."

"Daar is het 25 jaar geleden ook allemaal mee begonnen. Toen nog onder de naam Jonge Ondernemers Peelland. We hadden bij de oprichting eigenlijk besloten dat je na vijf jaar ondernemerschap geen lid meer kon zijn. Daar zijn we op teruggekomen omdat juist de combinatie van ervaren en minder ervaren leden mooie gesprekken en ontmoetingen oplevert."

Van Lierop is inmiddels drie jaar lid en sinds anderhalf jaar ook bestuurslid. Zij vindt het heel leerzaam en leuk samen de vereniging te dragen en een interessant jubileumprogramma neer te zetten: ,,Iedere ondernemer weet dat goede relaties het fundament zijn onder zijn of haar business. Aan dat fundament dragen we met onze vereniging graag een steentje bij. Ondernemers Peelland staat bekend om zijn interessante sprekers, heerlijke diners, leerzame bedrijfsbezoeken en de roemruchte DOE-dag. De sfeer is altijd informeel en Brabants gemoedelijk. Serieuze zaken en plezier zijn goed in balans. Ik voel me echt thuis bij deze club."

Donderdag 8 november is de laatste bijeenkomst van 2018, met de jongste spreker uit OP's geschiedenis: Jan Paul Beukema, betrokken bij de Young Advisory Board, is net 19 jaar en thuis in duistere zaken. Van Lierop: Hij neemt ons mee naar het dark web. Een domein op het internet waar je hard drugs, wapens of een huurmoordenaar kunt bestellen. ,,Het is belangrijk dat we er weet van hebben. We laten onze leden en hun gasten graag kennismaken met ontwikkelingen die hun ondernemerschap kunnen raken. Eerder praatte wetenschapsjournalist Diederik Jekel ons bij over de impact van nieuwe technieken en digitalisering. Paul Bessems vertelde over Blockchain. Nu dus het dark web. Ver van ons bed, maar het hoort wel bij onze realiteit en een gewaarschuwd mens telt voor twee."