Aangeboden door DiamondsByMe

Branded Content Regio

Remco Broekhuis ontwikkelde uniek concept: Een eigen sieraad ontwerpen via DiamondsByMe

Wanneer je álles wat je in 25 jaar tijd als ondernemer bij elkaar hebt gespaard in één nieuw project steekt, moet je wel echt overtuigd zijn van je plan. En dat is juwelier Remco Broekhuis. Als eigenaar van twee juwelierswinkels en de webshop Trendjuwelier.nl investeerde Remco al zijn geld in een compleet nieuw concept. Hij werkte -met betaald personeel- twee jaar lang aan de ontwikkeling voordat de website live ging en er geld verdiend kon worden. Het resultaat: DiamondsByMe.nl, een website waarop iedereen eigen sieraden kan samenstellen en ontwerpen.

Marie-Catrien Van Deijck 8 juli 2019

Remco broekhuis diamondsbyme

Persoonlijker kan het niet worden. “Het was een spannende tijd”, vertelt de oprichter, “maar we hebben wel iets unieks neergezet. En nu gaan we de wereld veroveren”.

Remco Broekhuis (45) heeft met DiamondsByMe inderdaad iets bijzonders neergezet: een website waarop consumenten hun eigen sieraden kunnen samenstellen of helemaal zelf ontwerpen. Geen eenvoudige bijouterieën, maar echte juwelen van goud, zilver of platina, met kostbare edelstenen als diamanten, smaragd, saffier en robijn. Via een configurator kan een hoogstpersoonlijke draai worden gegeven aan ringen, oorbellen, colliers en armbanden. Alleen al met de ringen zijn 14 miljoen combinaties mogelijk. En wie écht een one-of-a-kind wil, kan in samenspraak met een van de designers van DiamondsByMe een geheel eigen ontwerp maken. Te spannend om ongezien te bestellen? Dan rolt er voor 15 euro een dummy van kunststof uit de 3D-printer. Een uniek bedrijf, neergezet door een energieke en uitermate positieve ondernemer.

Natuurlijke diamanten én lab grown diamanten

“Mensen willen weg van de massa en zoeken steeds vaker naar unieke producten. Alles wordt gepersonaliseerd. Wij bieden iedereen de mogelijkheid thuis een eigen sieraad samen te stellen met behulp van onze configurator”, vertelt Remco. “Alles kun je thuis bepalen. Wanneer je bijvoorbeeld een solitair ring wilt hebben, een verlovingsring met één steen, kun je kiezen uit 3 kleuren goud in 9-, 14- en 18K, zilver en platina én uit 18 verschillende stenen, waaronder 4 typen diamant, 5 edelstenen 8 halfedelstenen, die allemaal in verschillende maten verkrijgbaar zijn. Voor ieder budget is er iets. Zo hebben we natuurlijke diamanten, maar ook lab grown diamanten, die voor een grote groep consumenten heel interessant zijn. Lab grown diamanten hebben exact dezelfde schittering, hardheid en kwaliteit als natuurlijke diamanten, maar zijn 30% goedkoper én ecologisch verantwoord. Die ontelbare mogelijkheden met sieraden die wij bieden, zul je bij een juwelier nooit vinden; de tijd dat juweliers investeerden in zo’n grote collectie is voorbij”.

Tekst gaat door onder de foto.

Consument bestelt hier een sieraad geheel risicoloos

Wie een geheel eigen ontwerp wil maken, bespreekt de wensen met een van de designers van DiamondsByMe. Hij of zij maakt vervolgens een 3D-tekening die online van alle kanten kan worden bekeken. Naar wens kan een dummy worden gemaakt en opgestuurd. “De mogelijkheid een voorbeeld thuis te krijgen en te dragen voordat je iets koopt, maakt de barrière tussen online en offline kopen kleiner”, aldus Remco. “Tien jaar geleden had ik dit nog niet zo kunnen doen, toen durfde niemand een dure ring online te kopen. Nu is dat vertrouwen in het internet er wél, omdat consumenten inmiddels weten dat ze ook bij online aankopen bescherming en garantie krijgen en er veilig betaald kan worden. Wat in ons geval natuurlijk ook helpt, is dat dankzij de 3D-dummy, de 3D-render en gedetailleerde productinformatie een sieraad altijd van tevoren kan worden bekeken en gepast. Dat is wel bijzonder ja, maar op die manier durven mensen wel te kopen. Er zit voor de consument geen enkel risico aan”.

Unieke stukken, met de hand gemaakt

“Na de bestelling wordt het sieraad hier in eigen atelier met de hand vervaardigd door onze goudsmeden. Mensen willen iets unieks en daarom zie je ook de aandacht voor ambachten terugkeren. Jarenlang was er minder belangstelling voor goud en edelstenen, maar nu wil een grote groep weer echt iets moois hebben; een kwaliteitssieraad. Iedereen heeft inmiddels wel een armband of horloge van een van de bekende designmerken. Het is tijd voor iets unieks dat niemand anders heeft. En dat is waarmee je je als kleine ondernemer kunt onderscheiden. In de huidige markt wordt het namelijk steeds moeilijker om commerciële producten te verkopen. Je kunt bijvoorbeeld overal een iPhone kopen en als aanbieder kun je proberen het verschil te maken door 1 euro onder de adviesprijs te gaan zitten, of 10 euro, maar je zit met je product hoe dan ook in grote hoop. Het is heel moeilijk om op te boksen tegen grote bedrijven als bol.com of Coolblue. Zij kunnen de machine tot ’s avonds laat laten draaien, zodat de TV die je aan het einde van de avond bestelt, de volgende ochtend bij jou in huis staat. Dat lukt je als kleine ondernemer nooit; daar kun je echt nooit tegenop. Daarom wilde ik juist iets gaan doen wat de grote bedrijven niet kunnen: de mogelijkheid bieden álles zelf te ontwerpen en een uniek, ambachtelijk topsieraad te creëren”.

Tekst gaat door onder de video.

Eigen ontwerpen voor een scherpe prijs

“Wij zijn de eerste in Europa die dit concept op deze manier en op deze schaal brengen”, vertelt Remco. “DiamondsByMe startte 2 jaar geleden ook in Duitsland en is daar nu al bijna net zo groot als in Nederland. Onlangs zijn een Franse en Engelse versie van de website live gegaan. Ik denk oprecht dat je dit in veel meer branches gaat zien: eigen ontwerpen, met de hand op maat gemaakt en -omdat er geen retail tussen zit én we sieraden pas na bestelling gaan vervaardigen en dus geen voorraad nodig hebben- voor een scherpe prijs. Wij gaan hiermee de wereld veroveren”.

Mensen willen weg van de massa en zoeken steeds vaker naar unieke producten. Alles wordt gepersonaliseerd.

Remco Broekhuis, DiamondsByMe