Nieuws Regio

Eigenaar The Tea Lab opent met Backyard compleet nieuwe zaak in Rotterdam

Golfplaten, zachte stoelen, grote planten. Backyard voelt écht als de nieuwe achtertuin, waar je je benen in de lucht gooit en relaxed een drankje drinkt. En de tuin is nog plantaardig ook, schrijft het AD.

Jorien de Wit | Foto: Desiree Schippers 30 april 2018

Backyardyunlaiye

Waar eens de donkere kledingzaak Daily Rush zat, schijnt nu van beide kanten daglicht het diepe pand in. De zaak aan de Korte Hoogstraat in hartje Rotterdam is compleet getransformeerd door Yunlai Ye (38) en Wiwi Cao (36). De pauwenstoel met een velvet-bankje wordt ongetwijfeld het hoekje waar Instagrammers hun hart kunnen ophalen. Over de inrichting van Backyard is goed nagedacht en tóch doet de sfeer ongedwongen en huiselijk aan.

Backyard

Yunlai runt al een andere succesvolle zaak in Rotterdam: The Tea Lab. Maar die zaak groeit langzaam uit haar jasje. Samen met vriendin Wiwi begon hij Backyard. Hij is nuchter en echt Rotterdams. Zij een wereldreiziger die nog een plek miste waar je van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat kan vertoeven. De uitkomst? Een zaak waar iedereen zich op zijn of haar gemak moet voelen en de hele dag kan bivakkeren.

Lees ook: Hotel New York: in 25 jaar tijd uitgegroeid tot horeca-icoon in Rotterdam

,,We hebben een workspace waar mensen kunnen vergaderen, een dining, een gedeelte voor lunch en een lounge waar mensen lekker kunnen borrelen'', vertelt Yunlai. De naam Backyard is ook zorgvuldig uitgekozen. ,,Het is chill, urban, down to earth en een tuin is groen. Net als onze plantaardige keuken'', legt Wiwi uit. ,,Mensen kunnen hier ook bacon eten op hun burger hoor, als add-on. Maar we willen graag laten zien hoe rijk, veelzijdig en smaakvol de plantaardige keuken is.''

Lees ook: Zo bouwt de Eindhovense 'sushi-queen' Eveline Wu aan een horeca-imperium

Huisgemaakt

En dat is wat bij sommige mensen soms nog wringt: het idee van de groene keuken. ,,Dat geitenwollensokken-imago moet er vanaf'', stelt Wiwi. Zo staat er bijvoorbeeld een broodje pulled chicken op de menukaart, maar dan een veganistische versie. Met een knapperig broodje, de smokey-smaak en textuur van kip, maar dan van paddenstoelen. ,,Bijna alles is huisgemaakt. En verder werken we met lokale leveranciers: dat vinden we echt heel belangrijk.'' Samen met Giraffe Coffee Roasters is er zelfs een speciale Backyard-blend gemaakt. Koffie van Ethiopische, Braziliaanse en Colombiaanse bonen. Net als de producten zelf is ook Backyard nog kakelvers. Pas een week geleden opende de zaak de deuren. Er komt nog meer ruimte voor het terras en er zijn plannen om workshops te gaan houden. Voor nu kunnen mensen relaxed van hun koffie, cocktail of limonade sippen.

3D-kunstboom

Lunchen en dineren kan onder vele lampjes zoals 'de sterrenhemel'. Met de aankleding zit het wel snor. Met een 3D-kunstboom van gerecycled hout, de kleine muurschilderingen die doen lijken alsof je in de achtertuin zit en het luxueuze meubilair heeft Backyard echte eyecatchers in huis. Wat het ultieme succes zou zijn voor het enthousiaste tweetal? ,,Als hier een carnivoor komt eten die zegt dat hij of zij het vlees niet miste!''