Advertorial van Saman Groep

Advertorial Regio

Financieel aantrekkelijk?

Zonnepanelen zijn eenvoudig, rendabel en zichtbaar. Hoe maak je de aanschaf financieel aantrekkelijk?

De Ondernemer i.s.m. Saman Groep 11 september 2018

Saman Groep Zierikzee

De ondernemer van nu is zich goed bewust van de noodzaak duurzame alternatieven te zoeken voor het opwekken van elektriciteit. Zonnepanelen zijn daarvoor natuurlijk een prachtige oplossing. Ze zijn relatief eenvoudig aan te brengen, zeer rendabel en ze vallen echt op.

Vergoeding

Wist u ook dat het, zeker op dit moment, financieel zeer interessant is te investeren in zonnepanelen? Bedrijven met kleine elektrische aansluitingen (< 3 x 80 Ampère) kunnen profiteren van Energie Investerings Aftrek (EIA) en dat levert een aantrekkelijk belastingvoordeel op.

Lees ook: Directeur Saman Groep Zierikzee: 'regel energietransitie snel'

Bedrijven met een grote aansluiting (> 3 x 80 Ampère) kunnen gebruik maken van de SDE+ subsidieregeling: een opbrengstsubsidie die ervoor zorgt dat ze de komende vijftien jaar een vergoeding ontvangen voor elke kWh die wordt opgewekt. Het bedrag per kWh wordt elk half jaar aangepast, maar als u nu op een vergoeding per kWh inschrijft, blijft de huidige vergoeding per kWh 15 jaar geldig. Het moment van inschrijven is dus bepalend. Het bedrag dat u nu per kWh over deze hele periode ontvangt is op dit moment zeer gunstig ten opzichte van de investering in zonnepanelen.

Totaalprijs

Ik hoor u, als kritische lezer denken: 'Zonnepanelen zijn de afgelopen jaren veel goedkoper geworden, dus ik kan wellicht beter nog een paar jaar wachten?' U heeft deels gelijk. Zonnepanelen zijn inderdaad goedkoper geworden. De verwachting is dat de prijs de komende jaren nog wel een beetje zal dalen, maar niet zoals we in het verleden hebben gezien. Bovendien zullen de andere kosten, zoals arbeidsuren, omvormers en installatiemateriaal niet goedkoper worden. De prijs van zonnepanelen heeft dus steeds minder invloed op de totaalprijs. Al die factoren bij elkaar zorgen ervoor dit het ideale moment is om in zonnepanelen te investeren.

Lees ook: Saman Groep Zierikzee met nieuwe pand 'volledig energie-neutraal'

Informatieavond

Ondernemers die goed en volledig geïnformeerd willen zijn, kunnen kostenloos terecht op de informatieavond. Adviseurs van Saman Groep, Rabobank, Schipper Accountants en Zeeuwind zijn dan beschikbaar voor advies, ook op financieel, fiscaal en technisch gebied. De situatie is voor elke ondernemer anders. Daarom is er bovendien de mogelijkheid voor een persoonlijk gesprek met de aanwezige adviseurs om meer inzicht in uw specifieke situatie te verkrijgen.

Daniël Lodders is directeur van Saman Groep. De informatieavond is vanaf 19.30 uur op 18 september in Zierikzee. U kunt zich aanmelden voor deze informatieavond via: www.samangroep.nl/aanmelden-zakelijk