Nieuws Regio

Slecht bereikbaar met de auto? Boek een taxistoel voor klanten

Veel bedrijven in Amsterdam zijn niet goed bereikbaar met de auto of het ov. Dat heeft Abel, de Amsterdamse deeltaxiservice, ook gemerkt. Daarom gaat het bedrijf zich nu ook op de zakelijke markt richten.

MARLIES RUIJTER | De Ondernemer i.s.m. Abel | Foto: Marco Bakker 3 mei 2017

Abel Annemarie Kruijer foto marcobakker

Abel is vooral populair onder twintigers en dertigers. Het bedrijf, dat ruim een jaar geleden begon, heeft inmiddels 40.000 vaste gebruikers en dat aantal groeit hard. Het idee achter deze taxiservice is als volgt: je bestelt niet old school een taxi voor jezelf, maar reserveert via je smartphone een stoel in een Abel. Hiermee kan de taxirit dus gedeeld worden met anderen. De ritprijs staat altijd vast bij de boeking, ongeacht of je de rit deelt of niet. Annemarie Kruijer, marketingmanager bij Abel: ,,Bij de boeking kun je aangeven hoe flexibel je bent met de gewenste ophaal- en/of aankomsttijd. We zorgen ervoor dat je binnen dat tijdvak op de plaats van bestemming bent. Hoe flexibeler je bent, hoe efficiënter we de rit kunnen combineren met andere gebruikers."

Duurzaam

Nu de millennials ruimschoots gebruikmaken van Abel, richt het bedrijf zich ook op de zakelijke markt. Kruijer merkte dat het bedrijf steeds vaker gebeld werd voor zakelijk vervoer. ,,Amsterdam is een fantastische stad om te ondernemen, maar de bereikbaarheid van bedrijfslocaties laat vaak te wensen over. Is je bedrijf gevestigd in Westpoort, dan heb je behoefte aan deur tot deur vervoer op flexibele tijden. Zit je midden in het centrum, dan heb je juist gebrek aan parkeerruimte. Wij bieden een oplossing voor beide problemen. We zetten alle klanten, bezoekers en werknemers voor de deur af, tegen kosten die tussen een normale taxirit en het openbaar vervoer in zitten. En we rijden 100 procent elektrisch, dus je geeft ook meteen een duurzaam visitekaartje af."

Deze maand komt Abel met een nieuwe functie in de app: 'Abel in Advance', waarmee je ritten tot een maand van tevoren kunt vastleggen. Dat maakt het voor bedrijven makkelijker zakelijk vervoer te regelen. ,,Daarnaast lanceren we binnenkort een zakelijke portal waarmee bedrijven makkelijk kunnen boeken, een handig kostenoverzicht hebben en via een maandelijkse factuur kunnen betalen."