Nieuws Regio

Specialist in alle aspecten van woninginrichting

Mensen willen dat hun huis er stijlvol uit ziet, maar hebben geen tijd om zelf te klussen. Met Thuisin Bodegraven speelt ondernemer Dik van de Velde daar handig op in. Hij levert álles.

René Bogaarts | Foto: Pim Mul 30 september 2018

Thuisin bodegraven

Woninginrichting is volgens Dik van de Velde tegenwoordig net zo modegevoelig als kleding. De eigenaar van Thuisin Bodegraven zag daar wel brood in: ,,Je ziet dat jonge mensen druk zijn met andere dingen dan klussen. Daar spelen wij op in. Wij doen alles op het gebied van woninginrichting, niet alleen vloer- en raamdecoratie, ook schilderwerk."

Thuisin Bodegraven

Sinds eind vorig jaar zit Van de Velde (50) in Bodegraven met zijn eigen vestiging van Thuisin, een allround woninginrichter die deel uitmaakt van een landelijk dekkende franchise- formule van 45 verschillende bedrijven. Waar veel concurrenten óf alleen schilderwerk óf alleen vloer- en raamdecoratie doen, kan hij zich met zijn broer, die zijn eigen schildersbedrijf heeft, specialist in alle aspecten noemen. ,,Ik zit al een jaar of 25 in het vak. Ik weet wat er te koop is en kan klanten goed adviseren." Voorheen had hij een vergelijkbare zaak in Bergambacht, tegenwoordig is hij gevestigd op het goed bereikbare bedrijventerrein Rijnhoek Plaza. Dankzij de goed draaiende economie stijgen de besteedbare inkomens in en rond Bodegraven en is er volop reuring op de huizenmarkt.

Nieuwbouwhuizen en renovaties

,,De zaken gaan goed. We krijgen veel klanten die een nieuwbouwhuis moeten inrichten of hun bestaande woning willen renoveren. Omdat wij alles in één hand hebben, kan met ons snel geschakeld worden." Over bedreigingen wil Van de Velde het eigenlijk niet hebben, al merkt hij hoe internet ook in zíjn branche terrein wint. ,,Online zien mensen hoe bepaalde producten tegen dumpprijzen worden aangeboden. Dan vragen ze aan mij wat ik aan de prijs kan doen. Gelukkig begrijpen de meeste klanten dat de prijs slechts een onderdeeltje is van wat ik lever. Uiteindelijk valt of staat het met de wijze waarop het schilderwerk, het behangen, het leggen van het linoleum of de vloerbedekking, en de advisering wordt afgeleverd.'