Nieuws Regio

Ondernemer lanceert SurpriSeat: restaurantbezoek wordt verrassing

Geen idee welk restaurant je moet kiezen? Net als bij de Sneakpreview in de bioscoop of de Surprise-vakanties kun je je ook gewoon laten verrassen door het Rotterdamse SurpriSeat, schrijft AD.

Barbara de Jong | Foto: CG 28 augustus 2018

Surpri Seat restaurant verrassing

Op zaterdag 1 september vindt de lancering plaats van SurpriSeat. Twee uur van tevoren wordt bekend in welk etablissement je mag aanschuiven voor een diner. De site start in Rotterdam.

Via de website SurpriSeat wordt een 'restaurant-abonnement' aangeboden. Je krijgt maandelijks een restaurantbezoek toegewezen. ,,Wie zich inschrijft kan zelf aangeven op welke dag hij of zij beschikbaar is en vanaf hoe laat. Ook kun je aangeven welke keuken je lekker vindt en of je allergieën hebt'', vertelt bedenker Cindy Groenestein, in het dagelijks leven operationeel manager bij De Beren.

Uitbreiden

De site start vooralsnog alleen in Rotterdam, mocht het een succes worden dan wil Groenestein uitbreiden naar andere steden. Verschillende restaurants - waaronder Pierre aan de Pannekoekstraat - doen mee. Veel zaken wil Groenestein niet noemen. ,,Dan weten mensen straks al te veel wat ze kunnen verwachten. Het zijn in elk geval restaurants die iets unieks hebben én een geheel eigen identiteit hebben.''

Groenestein bedacht SurpriSeat omdat mensen steeds vaker verrast willen worden. ,,Kijk maar hoe populair die Surprise-trips zijn waarbij je pas op de luchthaven hoort waar de reis heen gaat. Hetzelfde geldt voor de bioscoop en maaltijdboxen. Mensen willen niet meer zelf kiezen.''

Kleine marge

Wie SurpriSeat eenmalig wil proberen, betaalt 24,95 per persoon. Hiervoor krijg je twee gangen, exclusief drankjes. Voor een abonnement van drie maanden moet maandelijks 22 euro afgerekend worden en een jaarabonnement kost 20 euro per maand. De restaurants dragen van dit bedrag volgens Groenestein een kleine marge af. ,,De prijzen houden we bewust nog laag, zodat de drempel voor gasten om mee te doen niet te hoog is. Ik heb veel contacten in de horeca-wereld en bevriende collega's vinden het gewoon leuk om mee te doen.''