Advertorial van Finqle

Advertorial Regio

Temper: matchmaker in de horeca

Stel je komt voor je studie in een nieuwe stad en je zoekt daar een leuk baantje. Je hebt ervaring in de horeca, maar hoe vind je nu die ene leuke plek waar jij zou willen werken? Alle café’s en restaurants langsgaan en vragen of ze iemand nodig hebben? Of je bent horeca-ondernemer en je zoekt nieuwe medewerkers. Hoe vind je de mensen die passen bij jouw bedrijf?

De Ondernemer 9 januari 2019

Temper day

Temper is een platform dat vraag en aanbod bij elkaar brengt en de juiste matches mogelijk maakt. En daarin zijn ze inmiddels heel succesvol. Ondernemers in de horeca en retail plaatsen klussen op temper.works, en freelancers verkopen er hun diensten. Doordat Temper voor facturering en de betaling van de freelancers samenwerkt met Finqle, kan het bedrijf zich 100% richten op groei en verdere ontwikkeling van het platform.

Werken aan een goed profiel

Paul Eggink is CEO en mede-oprichter van Temper: “We zijn een online marktplaats, een digitaal prikbord. Bedrijven op zoek naar medewerkers presenteren zich en geven aan welk personeel ze zoeken. Freelancers die werk zoeken kunnen daar zelfstandig op reageren en hun diensten aanbieden. Zowel de bedrijven als de freelancers maken een profiel aan. Een restaurant plaatst foto’s van de zaak en uploadt bijvoorbeeld de menukaart en de tafelschikking. En de freelancer geeft aan wat zijn vaardigheden en specialiteiten zijn en in welk soort bedrijf hij graag wil werken. Ook werken we met ratings. Zo kan een bedrijf zien hoe anderen het werk van een freelancer waarderen. En freelancers op hun beurt kunnen zien hoe collega’s de werksfeer bij een café of restaurant beoordelen. Dit stimuleert beide partijen om te werken aan een goed profiel en goede waarderingen.”

Hoezo schaarste?

“Uit een marktonderzoek kregen we terug dat er bij ondernemers in de horeca een enorm gevoel van schaarste was aan kwalitatief goed personeel. Maar we konden het niet geloven. Daarom zijn we in onze omgeving gaan vragen: waar ben je naar op zoek in een flexibele baan, in het werk dat je wil doen? Wat we terugkregen van de doelgroep die vooral in de horeca werkt, de millennials, is dat ze meer behoefte hebben aan vrijheid. Ze willen er grip op hebben waar, wanneer en voor welke bedrijven ze werken. Ze willen meer verdienen, en meer onafhankelijkheid. Maar ze vinden ook andere dingen belangrijk: de sfeer in een bedrijf, de manier waarop je feedback krijgt, of je meedeelt in de fooi.”

Een match voor de nieuwe generatie freelancers

“We hebben toen de conclusie getrokken dat er geen schaarste is aan mensen die kúnnen werken. Het ontbreekt aan een goede match tussen aan de ene kant mensen die willen werken tegen bepaalde voorwaarden en arbeidsomstandigheden en aan de andere kant bedrijven die dit bieden. Dus we hebben een marktplaats gebouwd die de arbeidsvoorwaarden en -omstandigheden bij bedrijven transparant maakt. Op ons platform zie je bijvoorbeeld hoe de sfeer op de werkvloer bij een bedrijf is, of ze bijvoorbeeld een lekkere staffhap hebben. We maken steeds nieuwe criteria inzichtelijk, en we helpen de bedrijven om zich zo te presenteren dat ze een aantrekkelijke opdrachtgever zijn en precies die mensen aantrekken waarmee ze graag willen werken. Voor een nieuwe generatie freelancers maken we met technologie een vrije levensstijl mogelijk, met leuk werk en goede voorwaarden. Daarmee lossen we aan beide kanten iets op. En uiteindelijk leidt het ook tot meer motivatie en een hogere kwaliteit van het werk.”

Knotsgekke prognose

“Veel van de freelancers willen graag snel betaald krijgen. Horecabedrijven staan er niet speciaal om bekend dat ze daar vlot in zijn. En met veel parttime krachten is dat als onderneming natuurlijk ook een flinke administratieve klus. Daarom ben ik in gesprek gegaan met een aantal factoringbedrijven. Op een gegeven moment zat ik met Erik-Jan Klinkenberg van Finqle aan tafel en we hadden een goede klik. Het was nog in het beginstadium, zowel van Finqle als van Temper. Ik liet aan Erik-Jan zien wat we van plan waren, onze knotsgekke prognose aan gewerkte uren voor het eerste jaar. En Erik-Jan zei: ‘Mooi, dat gaan we doen.’ Dat was het begin van een hele succesvolle samenwerking. Die eerste prognose hebben we waargemaakt. We hebben ons steeds van beide kanten aan onze beloftes gehouden en dat heeft al veel opgeleverd. Finqle lost voor ons een probleem op. Een freelancer kan kiezen voor een snelle betaling en gaat daarvoor via ons platform een overeenkomst aan met Finqle. Wij kunnen dat zelf niet bieden, maar Finqle maakt dat voor ons mogelijk.

Focus

Het gaat vooral om focus. Wij zijn niet gespecialiseerd in het verwerken van facturen. Doordat Finqle de betalingen regelt, kunnen wij meer aandacht geven aan onze core-business: goede matches mogelijk maken. We houden meer tijd over, kunnen sneller groeien en beter ons werk doen. En voor bedrijven en freelancers die ons platform gebruiken, geldt eigenlijk hetzelfde: minder administratie en meer tijd en aandacht voor het werk dat je doet.