Nieuws Regio

HR-adviseurs Tentoo: rompslomp bestaat niet

Ondernemen levert veel administratieve verplichtingen op. De hr-adviseurs van Tentoo nemen deze zorgen uit handen. Startups als patisserie Petit Gâteau varen er wel bij.

Martine de Vente i.s.m. Tentoo | Foto: Rink Hof 17 september 2016

Tentoo de ondernemer amsterdam 1065

Loonadministratie, arbeidscontracten, ziekteverzuim, pensioenafdrachten. Bedrijven hebben te maken met allerlei verplichtingen op administratief en financieel gebied, terwijl de wet- en regelgeving verandert. Zie dat maar eens bij te houden als ondernemer.

Vakidioten

"Tentoo ontzorgt ondernemers op dit gebied", zegt Noortje Hendrikx, manager Tentoo HR. "Wij zien administratieve verplichtingen niet als rompslomp. Wij hebben 'vakidioten' die er met passie mee aan de slag gaan. Geen dure consultants in driedelig pak, maar mensen die praktische en betaalbare oplossingen aandragen."

Muzikanten

In 1992 was Tentoo het eerste payrollbedrijf van Nederland. De oprichters begonnen met het regelen van betalingen voor muzikanten. Tentoo heeft nu 22.000 freelancers van allerlei pluimage als klant en werkt voor 11.000 ondernemingen, van mkb tot multinationals. Het dienstenpakket is uitgebreid met onder meer advies en recruitment.

Lees ook: Zzp'er: nooit meer wachten op je geld

Startups

Tentoo assisteert ook startups en snelgroeiende bedrijven die hun zaken goed willen regelen. Petit Gâteau maakt sinds de oprichting gebruik van Tentoo, vertelt Meike Schaling, die in 2013 een Franse patisserie begon in de Amsterdamse Haarlemmerstraat. Er is een tweede vestiging in De Hallen, en ze werkt aan een winkel in de Beethovenstraat, eveneens in Amsterdam.

Zwangerschapsverlof

Voor de administratieve zaken rond haar acht medewerkers heeft ze geen tijd. "Ik concentreer me liever op het bakken. Tentoo regelt de salarissen, de belastingaangiftes, pensioenen en zaken als zwangerschapsverlof. Dat scheelt mij veel tijd en dus geld", aldus Meike.

Outsourcen

Vanouds werkt Tentoo veel voor mkb-bedrijven die geen tijd, zin of deskundigheid hebben om de loonadministratie te regelen. Maar ook grotere ondernemingen behoren tot de klantenkring, aldus Noortje. "Outsourcen is vaak toch goedkoper dan het zelf doen."

Helpen

Bij veel bedrijven is een persoon verantwoordelijk voor hr-zaken, of heeft een van de medewerkers de hr-taken erbij gekregen. Dat maakt een onderneming kwetsbaar. "De wet- en regelgeving verandert in hoog tempo. Vaak zijn er geen beoordelingsgesprekken en personeelsdossiers. Daar helpen wij bij."

Wet werk en zekerheid

Tentoo geeft bedrijven ook adviezen, zoals over de ingrijpende gevolgen van de nieuwe Wet werk en zekerheid. "Het is veel goedkoper om dit soort zaken goed te regelen. Dat voorkomt problemen en hoge kosten."

Ik concentreer me liever op het bakken. Tentoo regelt de rest

Meike Schaling, ondernemer