Advertorial van The Company Golf Club

Advertorial Regio

Bij The Company Golf Club netwerken ondernemers op de green

Ontspannen, ontmoeten en ondernemen. Dat zijn de drie basiselementen van The Company Golf Club. Bij deze netwerkvereniging draait het om nieuwe contacten, door de combinatie van golf en events. ,,Want", vindt voorzitter Ferry van Dongen, ,,dat is een heel mooie manier om ondernemende mensen bij elkaar te brengen."

Robbert Daalder | Foto: Bart Hoogveld 18 juli 2018

The company golf club

In Nederland golfen zo'n 400.000 mensen, weet Ferry van Dongen, voorzitter van The Company Golf Club: ,,In de leeftijdscategorie 35 tot 55 jaar hebben mensen steeds minder tijd hebben om te spelen. Werk of familie zijn daar meestal de oorzaak van. Om deze groep toch weer op de baan te krijgen, heb ik een platform opgezet voor de zakelijke golfer. Zo kun je toch actief met de sport bezig zijn, lekker in de buitenlucht, is er ruimte voor goed eten en drinken en ontmoet je interessante mensen. Bovendien is het betaalbaar. Veel mensen denken ten onrechte dat het een dure sport is."

Lees ook: Hoe Tesla-baas Elon Musk op Twitter zijn eigen glazen ingooit

Alternatieve programma's

Van Dongen kwam, gesteund door een extern marktonderzoek, tot de conclusie dat de ontmoetingen op en rond de baan niet teveel tijd in beslag moeten nemen: ,,Het gros van de golfers in ons land behoort tot de seniorencategorie. Dit zijn mensen die veel tijd hebben om te spelen en bijna altijd achttien holes lopen. Dat doen wij anders. Wij lopen er negen om er vervolgens educatie of een goede spreker aan te koppelen. Past dit niet, dan zijn er alternatieve programma's te over. Zolang er maar verbindingen ontstaan. Eerstegraads connecties en ook tweedegraads, want die zijn net zo waardevol.

Goede verbindingen

Om goede verbindingen tot stand te brengen, wordt goed gekeken naar de mensen die zich bij de club willen aansluiten. Noem het een intake. Van Dongen: ,,Wij willen weten wat we kunnen verwachten. Hoe ziet iemands netwerk eruit, kunnen we samen reële doelen stellen en is er een gunfactor? Leden moeten niet alleen maar hun voordeel komen halen, ze moeten ook iets willen brengen. We zijn een club mensen die elkaar business gunnen. Nee, je hoeft niet per se ondernemer te zijn om je bij ons aan te kunnen sluiten. Een ondernemende mindset is voldoende."

Golfevents

Veel andere netwerkverenigingen organiseren bedrijfsbezoeken, Van Dongens The Company Golf Club telt 320 leden en doet zo'n veertig golfevents per jaar. Zonder thuisbasis. ,,Ja, we spelen door het hele land. Overal ontmoet je weer andere ondernemende mensen. Lekker ontspannen op en rond de prachtige golfbanen." Bij deze netwerkvereniging draait het om nieuwe contacten, door de combinatie van golf en events. ,,Want", vindt voorzitter Ferry van Dongen, ,,dat is een heel mooie manier om ondernemende mensen bij elkaar te brengen."