Aangeboden door ONVZ

Branded Content Regio

Thermae 2000 is Het Vitaalste Bedrijf van Limburg

Thermae 2000 uit Valkenburg is dit jaar uitgeroepen tot Het Vitaalste Bedrijf van de provincie Limburg. Meervoudig olympisch zwemkampioen Pieter van den Hoogenband overhandigde de prestigieuze prijs dinsdag aan hr-manager Nicole Kaijser-Voncken.

Redactie 9 oktober 2018

Onvz limburg 1

Volgens jurylid Van den Hoogenband investeert Thermae 2000 van alle deelnemende bedrijven in de provincie het meest in het vitaal houden van zijn medewerkers.

Gezondheid en welzijn
Bij Thermae 2000 werken 180 medewerkers. Het bedrijf werd in 1989 opgericht als kuuroord, waarna geleidelijk meer recreatieve functies werden toegevoegd, evenals een hotel. Acht jaar geleden werd een lifestyleafdeling geopend die gasten adviseert op het gebied van voeding, beweging en ontspanning.

Aangezien gezondheid en welzijn de kern zijn van het businessmodel van Thermae 2000, is vitaliteit ook opgenomen in de kernwaarden van het bedrijf. In 2017 eindigde Thermae 2000 al als tweede in de provincie en sindsdien heeft het bedrijf nog meer zijn best gedaan op vitaliteitsgebied. Zo is er overal vers water en fruit beschikbaar en worden in het bedrijfsrestaurant gezonde maaltijden geserveerd.

Vitaliteitsteam
Thermae 2000 kent ook een vitaliteitsteam, bestaande uit werknemers van verschillende afdelingen binnen het bedrijf. Dit team organiseert allerlei sport- en andere bewegingsactiviteiten. Medewerkers kunnen verder gebruikmaken van fysiotherapeuten, lifestylecoaches en een voedingsdeskundige. Ook familieleden kunnen gebruikmaken van deze faciliteiten. Thermae 2000 is ten slotte mede-initiatiefnemer van het Netwerk Vitaal Limburg. Hiermee wil het andere bedrijven in de regio inspireren en motiveren om met vitaliteit aan de slag te gaan.

“Vorig jaar scoorden we al goed, maar we wilden het nog beter doen,” zegt Nicole Kaijser-Voncken. “Dus zijn we langsgegaan bij Enexis, het Vitaalste Bedrijf van Limburg 2017. Om te vragen: wat doen jullie nou allemaal? Want vitale medewerkers zijn gelukkige medewerkers, en dat zijn weer goede ambassadeurs van het bedrijf, ook naar onze gasten. Omdat een vitaal bedrijf niet alleen een kwestie is van gezond eten en bewegen, hebben we een partij in de arm genomen die met medewerkers in gesprek is gegaan: wat vind je prettig? Welke vitaliteitsdoelen zou je willen stellen en hoe bereik je die? We zijn dus erg blij met deze prijs, het voelt echt als een beloning voor hard werken.”

Prijsuitreiking Het Vitaalste Bedrijf: Meld je aan!
De kersverse regiowinnaar neemt het aan het einde van het jaar op tegen de winnaars van de andere provincies. De prijs voor Het Vitaalste Bedrijf van Nederland wordt op 19 november uitgereikt in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Wilt u erbij zijn? Reserveer hier uw stoel.

De verkiezing van Het Vitaalste Bedrijf is een initiatief van ONVZ en MKB-Nederland. De prijs wordt voor het zesde achtereenvolgende jaar uitgereikt. Werknemers die lekkerder in hun vel zitten, presteren beter en zijn langer inzetbaar. Vitale bedrijven zijn dus van groot belang voor de economie van Nederland. ONVZ en MKB-Nederland stimuleren ondernemers daarom te investeren in de duurzame inzetbaarheid van hun medewerkers.