Nieuws Regio

Eigenaresse opent tweede winkel Moda di Donna op speciale locatie

Evelien van den Ouweland opende een filiaal van haar Zaltbommelse kledingzaak Moda di Donna in het dorp Kerkdriel, waar haar overleden moeder vandaan kwam. Een bijzonder eerbetoon. Dat meldt het Brabants Dagblad.

Bas Moerman | Foto: Marc Bolsius 3 mei 2018

Modadidonna

Het plan om in de regio een tweede Moda di Donna te openen bestond al even, maar toen zich een mogelijkheid in Kerkdriel voordeed hapte Evelien van den Ouweland meteen toe. "Dit is het dorp waar mijn moeder Ricky van Geenen opgroeide. Zij was oprichter van de zaak en overleed op 52-jarige leeftijd. Deze locatie heeft een bijzondere betekenis voor me."

Hommage

De nieuwe winkel voelt als een soort hommage. "Als ik 's morgens naar de zaak rijd en als ik 's avonds naar huis ga kom ik steevast langs het huis van mijn opa en oma, haar ouderlijk huis. Dan komen veel herinneringen boven omdat ik hier als kind veel ben geweest."

Lees ook: Veiligheid: Tips tegen diefstal voor winkeliers

Vanaf morgen staan de glazen deuren aan het Mgr. Zwijsenplein open. In de etalage staan de poppen er aan de vooravond van de opening nog een beetje bloot bij, maar het grootste deel van de kledingcollectie hangt al in de rekken. Ze is druk bezig de puntjes op de i te zetten, een lastige opgave nu de kinderen van 8 en 5 vakantie hebben en aandacht willen.

Splinternieuw

De zaak, die 105 vierkante meter beslaat, oogt licht en ruim: hoge, witte muren; zwarte rekken; ruime paskamers. Alles splinternieuw, want het pand is net opgeleverd. "Hier stonden het Kruidvat en The Read Shop. Eind 2016 woedde er een brand na een mislukte plofkraak. Daarna zijn beide winkelpanden opnieuw opgetrokken. The Read Shop heeft zijn oude plek weer ingenomen, maar het Kruidvat verhuisde naar de overkant. Zo kwam deze locatie vrij en kon ik mijn slag slaan."

De winkel in Zaltbommel bestaat sinds 1987. "Mijn moeder begon in de Oenselsestraat onder de naam Family Shop. Vier jaar later verhuisde de zaak naar de huidige locatie aan de Gamerschestraat." Toen Ricky van Geenen eind jaren 90 ziek werd, besloot dochter Evelien bij te springen. "Ik deed al de boekhouding, want daar had mijn moeder een enorme hekel aan."

Keerpunt

In 1998 overleed moeder: een grote klap voor de familie. Voor Evelien betekende dat een keerpunt in haar leven. "Ik brak mijn studie rechten af om de zaak te gaan runnen. Dat klinkt dramatischer dan het is, want ik was het studeren na vier jaar aardig zat. Ik wilde liever onder de mensen zijn." Sinds tien jaar heet de zaak Moda di Donna. "Dat vind ik eigentijdser klinken."