Advertorial van Rabobank Enschede-Haaksbergen

Advertorial Regio

Twentse zakenvrouw rechtvaardig, sociaal en gedreven

“Ik ben een totaalpakket”, beschrijft Romy Dreeijers haar veelzijdigheid. De cum laude afgestudeerde juriste heeft naar eigen zeggen de mooiste functie binnen de bank: Manager Bedrijven Grootzakelijk bij Rabobank Enschede-Haaksbergen. “Het ene moment neem je een besluit over een miljoenenfinanciering, het andere moment voer je een ontwikkelgesprek met een teamlid en weer later verwelkom je klanten in de skybox.”

Peter Koehorst 5 september 2018

Twentse zakenvrouw Romy Dreeijers Rabobank

Relativeren is voor Romy belangrijk en haar hond Diesel helpt haar daarbij: “Hij is altijd enthousiast, ook als ik om 6 uur ‘s ochtends opsta. Bovendien is hij een spiegel voor mij, want via hem ontdek ik wat mijn gewoontes zijn. Als ik daarvan afwijk, reageert hij direct.” Deze vorm van reflectie helpt Romy in haar werk, waar ze twaalf mensen aanstuurt. Haar vriend, ook bekend met het werken in de bankenwereld, is voor haar een sparringpartner: “Hij geeft me vertrouwen en begrip.’’

Businesslady

Romy is te typeren als een keurige, zakelijke, sociale en inhoudelijk sterke ‘businesslady’. “Ik ga nooit over lijken, want uiteindelijk gaat het in mijn werk altijd over mensen. En ik speel alleen ‘powerplay’ als het nodig is”, voegt ze toe. Ze heeft een heel sterk ontwikkeld rechtvaardigheidsgevoel en ze wordt fel als iemand haar integriteit in twijfel trekt. Met het vuur in haar ogen: “Dan kan ik echt boos worden.” Regels overtreedt ze niet, behalve die ene keer toen ze geflitst werd voor enkele kilometers te hard rijden. Ze noemt het een deuk in haar ego.

Kleuren

Tegelijkertijd wil ze het beeld van de serieuze manager ook kleuren, want ze vindt het bijvoorbeeld heerlijk om uitgelaten te sporten. “Ik kan echt lachen om mijn sportdocent die altijd veel humor in haar lessen gooit. Geweldig in combinatie met een drukke werkweek. En toen de sportschool eens een les ‘bodypump met glitter & glamour’ organiseerde, deed ik mee op mijn glitterpumps”, zegt ze lachend. Sporten is belangrijk voor Romy: “Ik word er een betere manager van.”

Romy noemt zichzelf haar enige concurrente. “Ik wil het beste uit mezelf halen en daarvoor leg ik de lat hoog. Ik zie anderen nooit als een bedreiging. Sterker nog, als ik maar enigszins kan bijdragen aan de groei van anderen, ga ik sprankelen. Ik prijs me gelukkig dat ik in mijn functie veel inspirerende mensen ontmoet en deze mensen met elkaar kan verbinden.”

Studententijd

Deze gedrevenheid past precies in het beeld dat ze van zichzelf schetst over haar studententijd. Ze is zich altijd heel bewust geweest dat haar ouders ervoor hebben gezorgd dat zij kon studeren en ze wilde ze niet teleurstellen. Ze zag andere studenten er met de pet naar gooien, maar zij wilde vooral goede resultaten boeken. “Zodra je iets vanzelfsprekend vindt, word je gemakzuchtig. Je moet je blijven inzetten.”

Hoewel ze als kind zeker wist dat ze advocaat wilde worden, bedankte ze toch voor de eer toen ze kennismaakte met de advocatencultuur. Zo begon ze haar carrière bij Rabobank Nederland als bedrijfsjurist. Ze werkt met veel plezier en passie voor deze bank: “Hier mag ik mens zijn.”